A legdivatosabb esküvői helyszínek

Nem hiába hívják az esküvőt A Nagy Napnak, hiszen minden nő kislányként már erről álmodozik. Valami új kezdete ez, új élet, szebb jövő, ennek fényében szeretnénk tökéletesen megünnepelni. Lássuk a top 5 esküvői helyszínt!

Tengerparti esküvő

Toplistánk első helyezettje a tengerparti esküvő, a kép a filmekből már ismert: lágy szellő, fehér homok, lenge hófehér menyasszonyi ruha, virágkoszorú a hajban és mindenki nagyon boldog. Költséges módja ez az egybekelésnek, ha nagy a család: repülőjegy, szállás, étkeztetés és maga a lagzi ennyi főre. Nem véletlenül választják leginkább ezt a megoldást azok a párok, akiknek nagyon nagy a családjuk és a meghívottak körét lehetetlenség sértődés nélkül szűkíteni. Csak a szerelmesek luxus körülmények között, nászúttal egybekötött lagzi, pár fotó a rokonságnak és a vitát is elkerültük. Praktikus és egyedi.

Hazai tipp: A Balatonnál is találunk vízparti vagy a tóhoz közeli szállodákat, ha homokos tengerpart nem is lesz, Tihanyban vagy Füreden biztosan megtaláljuk a számításainkat. Bérelhetünk hajót is, milyen romantikus a napmenténél a nyílt vízen kimondani a boldogító igent?

Királylány a kastélyban

A lányok nagy része hatalmas esküvői ruháról álmodik, csupa csipke, csupa báj, mint egy igazi hercegnő a mesékből. Ilyen tervekhez nem könnyű megtalálni a megfelelő miliőt, történelmi kastély vagy palota nehezen bérelhető ki, főleg nagyszámú vendégnél. Dekorációval rengeteget dobhatunk bármilyen helyen, lássuk meg a lehetőséget egy régebbi épületben is. Ha egy ilyen esküvőre vágyunk, ne feledkezzünk meg a hintóról sem! Hamupipőke sem gyalog érkezett a bálba.

Hazai tipp: A Budavári Királyi Palota Gótikus Terméből csodálatos kilátás nyílik az éjszakai Budapestre, de vidéken is rengeteg kastélyban illetve kastélyszállóban tarthatunk esküvőt.

“Vissza a természethez!”

Rousseau nyilván nem így értette, de kisarkítva ha átgondoljuk, miért ne? Szép tisztás pislákoló lámpákkal, a madarak éneke elég idilli egy ilyen alkalomhoz. A lampionok szerény fényénél vezetik az arát az oltárhoz, nászinduló helyett a tücskök békésen ciripelnek, tökéletes választás olyan pároknak, akik szeretik a természetet. Viszont nehézkes olyan tisztást találni, ami közel van a vendégek szálláshelyéhez és jól megközelíthető, ezért érdeklődjünk először az arborétumokban!

Hazai tipp: A 230 éves Füvészkert igazán romantikus helyszín, a bambuszligettel övezett tó vagy a növénykülönlegességek csak emelik az ünnep fényét.

Big city life

Nagyvárosi lányoktól nyilván idegen a falusi romantika, de biztos sokakban megfogalmazódott, hogy a város felett milyen szép is lenne megházasodni. Nem hőlégballonra gondolok, hanem egy magas épületre, ahonnan gyönyörű a kilátás és úgy érezzük, az egész város a lábaink előtt hever. Míg mi összekötjük párunkkal az életünket, alattunk az emberek mind kis nyüzsgő hangyává válnak és mit sem sejtenek arról, hogy mi zajlik felettük.

Hazai tipp: Ha nem is lesz olyan érzetünk, mintha az Empire State Building tetején állnánk, a Halászbástya Étterem egyik teraszán állva biztosan elakad a lélegzetünk a csodás panorámától!

Vidéki lagzi

Nagy és hangos család, több száz fős násznép és egy hatalmas sátor – csupán ennyi kell egy igazán jókedvű lakodalomhoz. Természetesen nem hiányozhatnak a jobbnál-jobb fogások sem, de itt nem a külcsín vagy a helyszín a lényeg, hanem hogy az egész család együtt mulathat. Igazán jó zenekarral a másnap reggel első napsugarai még a táncparketten érnek!

Hazai tipp: A sátorbérlés ára nagyban függ a vendégek számától, mindenesetre tökéletes hely egy ilyen lagzihoz a Kincsem Rendezvénypark.

Nehéz megfogalmazni, hogy mi is az a szerelem, hiszen mindenkinek mást jelent… Viszont ha megtaláltuk a boldogságot valaki mellett, aki úgy elfogad minket ahogy vagyunk, ne engedjük el! Nem az esküvőn múlik a szép közös élet az igaz, de ha már ott állunk a kapujában, miért ne álmodhatnánk egy tökéletes napról, ami csak rólunk szól? Hiszen új élethez új kezdet jár.

Forrás: Pavelcze Kata / Fashionfave

A képek forrása: Pinterest

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s