3 tipp a tökéletes outfitért

Érezted már azt, hogy a kora reggeli készülődéskor nemhogy ötleted, de energiád sincs egy ütős outfitet összeállítani? A “nincs egy göncöm, amit felvehetnék”-hangulat azonban gyógyítható – olvass tovább, és sajátítsd el a tökéletes öltözet három alapszabályát!

1. A harmadik darab

Ez a szabály ugyan nem húzható rá minden alkalomra, de az év legtöbb napján alkalmazható. Maga az ötlet nagyon egyszerű: mindig viselj egy harmadik ruhadarabot! A cipő nem számít, tehát a felső és a nadrág/szoknya az első kettő, de ahhoz, hogy a kinézeted jól összerakott legyen, válassz egy harmadik darabot. Ez lehet egy dzseki, kardigán, mellény, sál, kalap vagy akár egy statement nyaklánc. A trükk elég egyértelmű, mégis azt a hatást kelti, hogy sokkal több energiát fektettél a reggeli öltözködésbe, mint valójában.

2. A “Fashion Formula”

A Fashion Formula, azaz Divatképlet nagyon hasonlít az előző pontban foglaltakra. Mondhatjuk, hogy ez a “Harmadik darab”-szabály kibővített változata, mert a ruhákat nemcsak számozza, de osztályozza is. Szintén nem örök érvényű (hiszen egy kreatív, önkifejező öltözet, ami esetleg ennek nem felel meg, még könnyen lehet értékes), de segít átvészelni a szürke hétköznapokat, amikor semmi kedved a szekrény előtt ácsorogni és ötletelni. A képlet szerint a tökéletes outfit egy alapdarabból, egy különleges darabból (szín, minta, anyag…), egy “tökéletesítő” darabból (pl. kardigán, öv…) és kiegészítőkből áll.

3. Öltözz három színbe!

Ezt a szabályt az a pair & a spair bloggere, Geneva fogalmazta meg: sose viselj több, mint három színt! Ha megnézzük az alábbi képeket, amik a blogjáról származnak, láthatjuk, hogy a három szín együtt kellemes látvány a szemnek. (IDE kattintva megnézhetitek a többi képet is!) Bizonyos esetekben a fehér és a fekete kivételt képez, és nem számít plusz színnek. Próbáljátok ki ezt a trükköt legközelebb ha készülődtök, és figyeljétek meg a három színben rejlő letisztultságot és minimalizmust.

Ugyan az öltözködés nem tudományág, a stílusérzéket pedig nem szoríthatjuk keretek közé, a fenti három tipp jó kiindulási pont lehet mindenkinek. Észre sem vesszük, és máris ösztönösen nyúlunk a tökéletes darabok után!

Forrás: Sólyom Eszter / Fashionfave
A képek forrása: Pinterest és apairandasparediy.com

Reklámok