Hajdilemma: frufru

Kinek a hajtörténetében ne lenne legalább egy próbálkozás a frufrura? Van, akinek bejön, van, aki viszont ki nem állhatja, hogy kéthetente fodrászhoz kell szaladnia, különben nem lát tőle. Ha eddig az utóbbiak táborát erősítetted, cikkünk után biztosan újra elgondolkozol a frufrun!

Audrey Hepburn, Jane Birkin, Anna Wintour… csupán néhány ikon, akik miatt szeretjük a frufrut. De tudunk-e választani a rengeteg fajtája közül? Rövid, hosszú, oldalra fésült, és fonott – most bemutatjuk mindet, hogy megkönnyítsük a dolgotokat!

Rövid frufru

Erről a formáról legelőször a magunknak vágott frizura jut eszünkbe, amikor soha nem volt egyenes, ezért kicsit innen is lecsíptünk, aztán a másik oldalról is, aztán megint az előző oldalról, majd annyira ki akartuk igazítani, hogy végül nem maradt hajunk. Hiába a rossz emlékek, ez a stílus igenis jól is tud kinézni! Csak a megfelelő kombinációt kell megtalálni: a rövid hajhoz inkább az oldalra fésült rövid frufru illik, ám ha hosszú a hajad, nyugodtan vágasd egyenesre.

Normál frufru

A hétköznapi frufrut nem is igazán kell bemutatni, talán annyit érdemes róla elmondani, hogy melyik formája milyen archoz illik, hiszen egy jól megválasztott frizura arcunk aránytalanságát is képes elrejteni, vagy elvonni róla a figyelmet: a frufru alapjában véve a nagy homlokot nagyon ügyesen el tudja rejteni, a kicsit kerekítetten vágott a szögletes arcformát ellensúlyozza, míg az egyenes frufru karakteresebb arcot varázsol. A hosszított, oldalra fésült fazon pedig szinte mindenkinek jól áll.

Extrém frufru

Már a rövid frufru is elég extrémnek mondható, hiszen nem mindenkinek áll jól, ráadásul nehéz belőni, hogy pont ideális hosszúságú legyen ahhoz, hogy ne tüsiként álljon, de ne is egy köztes állapotot mutasson. Ehhez még hozzájönnek extrém fazonok, például a színes, felnyírt és másik oldalra fésült frufru, vagy a V alakban nyírt. Mindenki maga döntse el, hogy melyik az, ami még számára bevállalható. Mi mindig azt mondjuk, hogy csak bátran, de ne essetek túlzásokba!

Fonott frufru

Ezt nem csak a frufrus lányoknak ajánljuk, hiszen hosszú hajból is el lehet készíteni. Ez a fazon a parkettafonás eredménye, amelynek az a lényege, hogy az alapfonást kiegészítve folyamatosan a homlok felett haladva hozzáteszünk egy kevés hajat a tincsekhez, így biztosítva, hogy a fonat ottmarad. Plusz előnye, hogy ha épp megbántuk a frufrut, és visszanövesztenénk, ez az átmeneti időszakra tökéletes megoldás.

Láthatjátok, mennyi fajtája van a frufrunak, így nyugodtan lehet vele kísérletezni, viszont ha nem szeretnétek egyből ollóval kezdeni, vehettek felcsíptethető változatot, vagy kipróbálhatjátok azt a trükköt, amivel Kendall Jennernek ilyen frizurát varázsoltak, legalább egy este kedvéért:

Forrás: Google, Pinterest, Seres Csilla / Fashionfave

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s