Mitől férfi a férfi?

Mindegyikőnk fejében él egy kép az ideális férfiről, aki külsőleg-belsőleg megtestesíti az elképzeléseinket. Ám jogosan merül fel a kérdés, hogy ezek az elvárások reálisak? Nem várunk túl sokat, esetleg nem tettük túl alacsonyra a lécet? Milyen értékek örökérvényűek?

Manapság olyan ideálokkal találkozhatunk mint a fiktív Mr. Grey, aki ha leszámítjuk a zsíros bankszámlát és ajándékokat azonnal csak egy szociopataként áll előttünk, ami ugye valójában. Veri a nőket, megalázza, de mindehhez jó kifogás a hányattatott kamaszkor, szóval elnézik neki. Számomra érthetetlen módon mégis nők százezrei sóhajtoznak: bárcsak ők is megtalálhatnák a saját Christian-jukat… holott egy teljesen normális emberrel is lehet jókat szexelni. Egyénfüggő, hogy ki mit remél egy kapcsolattól, a másiktól, ám vannak olyan alapszabályok, amiket mindenki joggal várhat el a jelenlegi vagy jövendőbeli párjától.f43f93f279f4e2a7d3cb51d772c11787

Igényes, de nem piperkőc

Senkinek sem álma nyilván egy pocakos, koszos lábkörmű, Sports papucsos pasi, aki ráadásul már a húszas éveire elérte ezt a szintet és láthatóan jól is érzi így magát. Sajnos ilyen eset is akad, ám a másik véglet az, aki több időt tölt a tükör előtt, mint mi magunk – szintén kimeríti a férfiatlan kategóriát. Folyamatos átöltözések, séró igazítás és temérdek parfüm (alap, hogy Paco Rabanne 1 Million). Na meg ékszer. Ez a típus hódolt be évekkel ezelőtt az Ed Hardy őrületnek, szelfizik, hiszen a világnak meg kell mutatni az OOTD-t. Barátnője hasonlóan dekoratív, ám nem a kifinomult stílusról ismeretes, de a lényeg az, hogy jól mutassanak együtt felöltözve, bikiniben és edzés közben is. Az ilyen férfiak soha nem fogják Neked megszerelni a ruhásszekrényed leszakadt ajtaját, hiszen az efféle dolgokhoz a legkevésbé sem értenek, elmélyült beszélgetéseket sem kell folytatnotok, mivel kevés akad közülük, akik a Facebookon kívül bármit is olvas. Na jó, maximum a Balaton Sound programját. Egy férfi életében ne a haja meg a ruhái legyenek a legfontosabbak, kifejezetten nevetséges ha valaki 30-40 évesen mindenáron a legutóbbi divat szerint akar öltözködni, mintha ezzel megállíthatná az idő múlását. Egy igazi férfi szeret öltözködni és tud is, mert időtlen darabokhoz nyúl, a színekkel és kiegészítőkkel játszik, nem a márkák által akar érvényesülni.

Határozott, de nem zsarnok

Olyan nincs, hogy “ez nekem jár”. Ha erről szólna minden párkapcsolat, akkor nemhogy közös jövőről, hanem egyáltalán összetartozásról sem lehetne beszélni. A férfiaknak megvan az a “jó” szokása, hogy ha félnek előre a reakciótól vagy pontosan tudják mi is következik, előkerül a de XYZ akarta és mondta sablonduma, ők csak természetesen szegény áldozatok. Persze, egy másik dimenzióban megeshet, ám a mellébeszélés és a felelősség másra kenése az egyik legostobább és idegesítőbb dolog amivel ilyenkor elő lehet rukkolni. Néha ahelyett, hogy jön a hülye magyarázkodás, elég egy csók és egy szeretlek, melyik nő nem enyhülne meg tőle? Egy kapcsolatban semmi sem jár kötelezően, közösen döntetek elvileg, mindenki annyit kap amennyit ad (jó esetben, ha nálad nem így van érdemes elgondolkoznod), hiszen együtt dolgoztok azon, hogy ez az egész működjön elfogadva a másikat bizonyos hibákkal, a többi apróság csiszolásán pedig szintén együtt munkálkodtok. Vannak helyzetek, amikor egyszerűen nincs kompromisszum és ez rettentő kényes, hiszen ha kötöd az ebet a karóhoz nem árt megbizonyosodni róla, hogy megér-e egy hatalmas vita-lavinát az egész történet. Mindenki hibázik és dönt rosszul, ám akkor is legyen olyan kemény amikor ezt be kell ismerni és jöhet a bocsánatkérés. Aki beosztja az idődet, megszabja, hogy mit vegyél fel vagy mit tehetsz a testeddel és szép lassan az egész életedet az irányítása alá vonja, az nem egy férfias tett, nem a talpraesettségét vagy a keménységét bizonyítja, csupán azt, hogy egy bizonytalan személyiség, aki a komplexusai okozta feszültséget másokon vezeti le. Olyan emberrel pedig sosem szabad kezdeni, aki nem tudja mondani, hogy köszönöm és bocsánat.

Bad boy vs good boy

Tizenévesen mindenki az elsőre szavazna, hiszen a rossz fiúk olyan izgalmasnak tűnnek, holott lehet nem is jópofák csak egyszerűek mint egy faék, ám ezt 15 évesen nem szűri le az ember elsőre. Vannak olyan lányok akik bírják a szenvedést, a megaláztatást – le a kalappal az ilyen mazochista típusok előtt – és bármi történjék is kitartanak. A bad boy kategória inkább használja a nőt, minthogy társa lenne. Szerintem mindenkinek szüksége van gyengédségre, arra is hogy adjon és kapjon. Az ősrégi macsó felfogás, hogy “ne simogass nem vagyok macska” és társai megölik a kapcsolatot. Nincs is annál jobb, amikor egy rossz hét vagy nap után találkozol a pároddal és összebújtok! Az, hogy gondoskodhatsz róla már egy jó érzés, aki pedig ezt elutasítja, olyan mintha a párját tolná el magától. Nyilván nem a csöpögős romantikára vágyunk nap mint nap, de azért a törődés ne egy ötperces falhoz nyomós szexben merüljön ki. A gyengédség nem gyengeség! Nem szégyen közös jövőt tervezni, egy férfinál az első helyen már a párja és a családja áll, nem a barátok. A jó fiú meghallgatja a párját és emlékszik is rá öt perc múlva miről beszélt, lehet nem lesz mellette hangos ajtócsapkodás és látványos szenvedés, de idővel mindegyikőnk belátja, hogy mennyivel jobb is ezek nélkül az élet.

Forrás: Pavelcze Kata / Fashionfave

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s