Miért hűtlenek a férfiak?

Nem azért, mert egyszerűen “ilyenek” vagy mert mindegyik úgy jön a világra, hogy genetikailag kódolva van bennük a hűtlenség. A szebbik nem ugyanúgy felelős azért, ha a kedvesük kikacsintgat a boldog(nak hitt) párkapcsolatból: szavakkal, tettekkel vagy pont ezek hiányával taszíthatjuk őket egy másik nő karjaiba.

Mielőtt hatalmas általánosításba kezdenénk, igenis léteznek még jól működő kapcsolatok és olyan férfiak, akik hisznek a monogámiában. Vannak olyan emberek, akik valóban teljes harmóniában élnek a párjukkal, de legalábbis olyan szoros közöttük a kötelék, hogy a legnehezebb időszakokat is képesek együtt átvészelni – azon kevesek közé tartoznak, akik még hajlandóak hosszú évek után is megdolgozni a magánéleti sikerért.lll

Már a szex sem az igazi

Vagy talán sosem volt? Csak azért, hogy muszájból csinálj valamit, nem kell szexelni. Férfiaknak és nőknek egyaránt lételemük (kellene, hogy legyen) a testiség, és ha párod megkíván, igényli a törődést, fogd fel egy egyszerű bóknak, ne zaklatásnak vedd! Főleg amikor kiül az arcodra, hogy az egészet a hátad közepére kívánod leginkább, sőt, a rosszabbik eset, ha ennek hangot is adsz… Neked ez fordított esetben imponálna és biztos alapokon éreznéd a kapcsolatotokat? Ha be van osztva netalántán, hogy mikor mit lehet, az már a romantika és a szenvedély totális kiiktatását jelenti. Légy nyitott az újdonságokra! Próbálj meg magadért is kicsit befogadóbb lenni, a szexi fehérneműktől kezdve a különböző vágyak beteljesítéséig ezer apró dolog van a palettán, amivel kielégítheted egy férfi, és az önmagad igényeit is.giphy

Érdektelenség és az elismerés hiánya

Abszolút nem érdekel, hogy merre jár, kivel, mikor, esetleg milyen volt a napja? Viszont amikor találkoztok, a saját problémáiddal traktálod órákon át? Esetleg ahelyett, hogy őszintén érdeklődnél és meg is hallgatnád, előbb kezdesz el arról beszélni, hogy te mit akarsz csinálni, neked mik a terveid és neked mire van szükséged? Bármennyire is szeret téged, előbb-utóbb fel fog bukkanni egy olyan nő, aki szívesen meghallgatja még azokat a történeteket is, amiket te elengedsz a füled mellett… A legapróbb munkahelyi vagy akármilyen sikernek örülni kell, hiszen a férfiak is ugyanúgy várják a visszajelzéseket, mint mi! Ami neked teljesen lényegtelen, az számára meglehet, hogy mérföldkő a karrierjében vagy a hobbijában, erőt-energiát fektetett bele, sose intézd el egy legyintéssel! A még rosszabb eset, ha folyamatosan rákontrázol, hogy bezzeg te, te mennyi mindent letettél már az asztalra, ne legyen elájulva a saját eredményeitől.

Na de ki hordja a nadrágot?

Szép és jó, ha a párod segít a házimunkában, de ha ő csinál mindent, az nem feltétlenül normális. A férfias férfi képébe valahogy nem fér bele az állandó takarítás, nem szabad “elnőiesíteni” kedvesünket – manapság éppen elég az olyan pasi, aki annyira képes az önálló életre, mint egy 12 éves kamaszlány. Hadd legyen saját hobbija, amit nélküled is űzhet! Ha szeret meccset nézni vagy játszani, de megtesz mindent amire kéred, akkor hol a gond? Miért okozna ez problémát? Ne hagyd, hogy Te dominálj a kapcsolatban, még akkor sem, ha nem mindig olyan tempóban haladnak a dolgok, ahogy szeretnéd. Kinek van szüksége egy bólogató kiskutyára, amikor kellő odafigyeléssel és toleranciával egy társra tehetnénk szert? Valószínűleg nem fog senki sem hirtelen 180 fokos fordulatot venni, de olyan dolgokért sose hibáztasd és nyüstöld, ami igazából nem is az ő feladata lenne! Minden férfinek szüksége van egy kis szabad térre, minél inkább elnyomod, annál inkább szabadulni akar majd. Akad aki ennek hangot is ad és a folyamat talán még visszafordítható, de vannak olyan férfiak, akik a legnagyobb papucsnak tűnnek, mindeközben pedig sunyi módon már alakítgatják a következő kapcsolatukat és az első adódó alkalommal lelépnek. Az életben mindig lesz aki szebb, okosabb és lazább nálad, ha tényleg szereted a párod, akkor ne hazudj magadnak olyan butaságokat, mint például “Úgysem talál nálam jobbat!”, mert egyébként fog. Senki sem pótolhatatlan és a saját kényelmed összességében nem biztos, hogy megér ennyit.

A megcsaláshoz ezer ok vezethet az imént felsoroltakon kívül is, viszont mi nők hajlamosak vagyunk sokszor csak a másik félben keresni a hibát, holott mi magunk éppúgy felelősek vagyunk azért, ha már nem kellünk eléggé. Hogyha sikerül időben felismernünk a bajt, természetesen tehetünk még ellene, lehet pontosan egy ekkora pofon kell ahhoz, hogy megtanuljuk értékelni azt, amink valójában van – ez pedig esélyt adhat akár egy új kezdetre is.

Forrás: Pavelcze Kata / Fashionfave 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s