Ajándék csomagolás kicsit másképp

Az ünnepi előkészületek közül talán az ajándékok becsomagolása a legmacerásabb dolog,  valószínűleg emiatt is fordítjuk erre a legkevesebb figyelmet. Alapvetően két embertípus létezik: az akkurátusan, mindenhol lecelluxozós csomagolópapíros és az ajándéktáska-fanok. Mindegyik félnek mutatunk pár jó tippet, hogy idén már a csomagolással is lenyűgözhessetek mindenkit!

A táskás megoldásnál az első probléma, ami szinte már mindenkinél előfordult – de a mi családunkban fokozottan: a tasakok körbejárnak. Arra sem emlékszünk már, hogy ki vette először, nagyjából három karácsony óta bírhatják a strapát, kezdhették talán a nagyinál, de már jártak az unokatesóknál is… egészen addig, míg egyszer megadják magukat és elszakadnak vagy kikerülnek a családi körből. Az újrahasznosítás szép dolog, viszont ennél okosabban is csinálhatnánk, arról nem is beszélve, hogy a személyesség abszolút nem játszik szerepet ennél a megoldásnál. Ha idén sem szeretnél vesződni az ajándékpapírokkal, mert „úgyis letépik”, akkor legalább egy egyszerű barna táskát válassz, amire szépen arany filccel felírod az ajándékozottad nevét, és ha nagyon üresnek érzed, mellé biggyesztesz pár kedves matricát is.

De maradjunk csak a barna újrahasznosított papíroknál! Ez az önmagában nagyon puritán anyag egészen másként fest, ha kicsit változtatunk a megszokott fényes, vékony kötözőkön és masnikon. Natúr madzag? Esetleg egy arany fonál? Tökéletes választás, főleg, ha a hatalmas masnikat lecseréljük valamilyen kis bogyós termésre vagy egy szép kis fenyőágra.

Viszont aki ennél is elhivatottabb, segítségül hívhatja a só-, illetve modellező gyurmát is. Sehol sincs előírva, hogy a címkénk csak papírból készülhet! Pár mézeskalács formával kiszaggatjuk a mintákat, két szélső ponton lyukasztunk, hogy legyen hol áthúzni a szalagot és kedvünkre írhatunk, festhetünk rájuk.

 

Annyira megtetszett ez az ötlet, amikor először találkoztam vele, hogy egy szalag, egy lakkfilc és némi akrilfesték segítségével magam is nekiálltam. Hazudnék, ha azt mondanám hogy két perc alatt letudható feladat, csak az álljon neki, akinek van elég türelme vagy több napon át, kis részletekben tudja csinálni. Miután kiszaggattam a formákat és a sütőben kiszárítottam őket, a széleiket egy régi körömreszelővel simára csiszoltam, majd jött a “keret” és a kifestés.

Akik pedig az ajándéktasaknál egy fokkal újabb dologra vágynak, ám nem szeretnének feltétlenül kreatívoskodni, azoknak a boltok többségében már megvásárolható doboz a legjobb megoldás. Hogy ne legyen olyan uncsi, szórjuk tele a belsejét műhóval és úgy tegyük bele az ajándékot!

doboz

A képek forrása: Pinterest/Pavelcze Kata

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s