2016 legjobb mémjei

Még akkor is, ha az internet közvéleménye szerint 2016 a legszörnyűbb év volt, amit legszívesebben mind elfelejtenénk, el kell ismernünk, bizony remek mémek születtek az elmúlt tizenkét hónapban. Íme, a mi kedvenceink!

Arthur összeszorított ökle

Az Arthur című rajzfilmsorozat címszereplőjének ökölbe szorított kezéről senki nem gondolta volna, hogy 2016 szenzációja lesz, amíg egy lelkes Twitter felhasználó ki nem posztolta, hogy mennyi érzelmet fejez ki ez a pár másodperces jelenet. Azóta rengeteg átérezhető, frusztráló szituációra használták tökéletes reakcióként – és mi ugyan máig nem értjük, hogy lehet ez ilyen humoros, mindig jókat derülünk rajta!

Csínytevő Biden

Ez a mém Donald Trump győzelmét követően ütötte fel a fejét, hangyányi vigaszt nyújtva mindazoknak, akiket lesújtott az amerikai elnökválasztás eredménye. Az elnökhelyettes és Obama barátsága, illetve Biden Trumpról való nem titkolt véleménye inspirálta az elképzelt dialógusokat, melyek szerint Joe a legkevésbé sem vendégszeretően várja Trumpot a Fehér Házba.

Gonosz Kermit

Felejtsük el az Ördög és Angyal teóriát, valójában Kermit és Gonosz Kermit ül mindannyiunk vállán. A legegyszerűbb szituációkat bemutató, oh-so-relatable dialógus a jószándékú „én” és a fondorlatos „én, magamnak” között megmutatja, bizony mindenkinek van sötét oldala.

Harambe

Ha nem tudod, ki az a Harambe, valószínűleg nem volt internet elérhetőséged 2016-ban. Harambe, a gorilla, akit a Cincinnati állatkertben azután kellett lelőni, hogy egy hároméves kisgyerek beesett a kifutójára, a “világháló első szentje”, aki halálával mémek ezreit szabadította az emberiségre. A Harambe-mánia ráadásul novemberre akkorára nőtt, hogy a lelőtt gorilla néhány szavazatot is kapott az amerikai választásokon – bár egyáltalán nem tizenötezret, ahogy néhányan tévesen terjesztették.

Classical Art Memes

A Classical Art Memes ugyan 2016 legelején már egy millió Facebook rajongóval rendelkezett (a szám a cikk írásának idején a 3,500,000-hez közelít), a klasszikus művészetet újraértelmező, hiánypótló oldal népszerűsége továbbra is töretlen, így megérdemli, hogy helyet kapjon 2016-os kedvenceink között.

2016 kezdetén vs most

Ez a viszonylag friss mém kritikus szemmel tekint vissza 2016-ra. A koncepció egyszerű: keress valamiről egy fotót, amin jól néz ki, és egy másikat, amin pedig szörnyen, hogy megmutasd, hogy érezted magad az év elején és mi a helyzet most. A 2016-os év gyűlölői között elterjedt ez a mém, ami tökéletesen demonstrálja, hogy sokak szerint mekkora – hogy a Buzzfeed szavaival éljek – „lángoló szarkupac” volt ez az esztendő.

 

Nektek melyik volt a kedvenc mémtípusotok idén?

A képek forrása: Buzzfeed, Google

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s