7 érv a tökéletesség ellen

A magazinok fotómodelljei, a hírességek, az Instagram feedünk mind olyan elvárásokat támasztanak felénk, amelyeket lehetetlen teljesíteni. Mindannyian törekszünk a tökéletességre, pedig jobban tennénk, ha néha megengednénk magunknak, hogy hibázzunk.

A lenyűgöző smink, kifutóra illő outfit of the day, minél magasabb munkahelyi pozíciók és státusszimbólum értékű pasik hajkurászása helyett el kell fogadni: az életünk soha nem lesz egy az egyben olyan, mint a kedvenc táblánk Pinteresten. Ha az elérhetetlenre törekszel, könnyen lemaradsz az élet fontosabb dolgairól, ezért néha engedd el magad, és ne akard a 100%-ot hozni! Az alábbi érvek téged is meg fognak győzni, miért érdemes időnként tökéletlennek lenni.

1. Mert egy óra alvás többet ér, mint a profi smink

Ahelyett, hogy egy órás sminkvideó útmutatásai alapján szerencsétlenkedsz a tükör előtt, holnap inkább aludj! Nem lehet mindenki Zoella vagy Tanya Burr. Sokkal többre mész azzal, ha kipihenten ébredsz, ráadásul a szemed alatti karikákat sem kell majd különböző technikákkal eltakarni.

1

2. Mert enni igenis jobb, mint XS-esnek lenni

Biztos ismeritek azt a híres (és egyébként borzasztó egészségtelen hozzáállást promotáló) Kate Moss idézetet, miszerint “nothing tastes as good as skinny feels“. Hát, bocsi Kate, de nem értünk egyet. Kóstoltál már baconös sajtburgert? Epres-nutellás palacsintát? Jegeskávét fagyival? Pizzát? Szó szerint több ezer dolognak van jobb íze, mint amilyen érzés soványnak lenni.

2

3. Mert Beyoncé sem egy nap alatt vált híressé

Az egyetemről nem fogsz egyből a vezérigazgatói székbe kerülni, és ez így is van rendjén! Akár a karrieredről, akár másról van szó: nem baj, ha a legjobb akarsz lenni, de ne feledd: a sikerhez idő és kitartás kell, ne légy tehát csalódott, ha még nem tartasz ott, ahol szeretnél.

3

4. Mert jó érzés nem törődni a nyomással

Tudod, mi az igazán jó (vagy igazán borzasztó – nézőpont kérdése) ezekben az elvárásokban? Hogy többnyire saját magunk állítjuk őket saját magunkkal szemben. Valójában bármikor mondhatod azt, hogy nem érdekel! Ha végre nem kapaszkodsz görcsösen a tökéletesség illúziójába, akkor a szórakoztató, izgalmas, váratlan dolgoknak is lehetősége nyílik megtörténni.

4

5. Mert a hibák szerethetőek

Ha a romantikus vígjátékok tanítottak nekünk bármit, akkor azt, hogy a bolondos, szeleburdi, ne adj’ isten szétszórt karakterekkel tudunk a legjobban azonosulni. Fogadd el a gyengeségeid – hiszen azok tesznek emberivé -, és legfőképpen szeresd önmagad – így azt is könnyebben észreveszed, ha mások szeretnek.

5

6. Mert így időd nyílik a fontosabb dolgokra fókuszálni

Vajon hány lehetőséget, élményt, kalandot szalasztottál már el azért, mert elérhetetlenre törekedtél? Ha végre nem arra fókuszálsz, hogy hibátlan legyél, lesz időd arra, hogy felfigyelj az élet igazán fontos dolgaira.

6

 

7. Mert tökéletesnek lenni lehetetlen

Gondolj valakire, aki szerinted tehetséges, gyönyörű, utánozhatatlan. Fogadjunk, hogy még benne is van valamilyen hiányosság, egy terület, amiben nem olyan jó, vagy egy jellemhiba, amit próbál kijavítani. Senki nem tökéletes –  fogadd el, és légy önmagad!

7

Forrás: Sólyom Eszter / Fashionfave

A képek forrása a Google és a Pexels.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s