Újévi babonák

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szilveszter közeledtével már szinte mindenki eldöntötte, hogy hol és kivel ünnepel, biztosan megvannak már a fogadalmak is, de azért ne feledkezzünk meg a hagyományokról sem!

Babonák már nagyon régóta léteznek: van, aki hisz bennük, van aki nem is foglalkozik velük, de mindenki hallott már róluk. Ahány ház, annyi szokás, de mi összegyűjtöttük a leghíresebbeket, amelyekre ha odafigyeltek, még az is lehet, hogy betartják a hozzá fűzött reményeket.

Étkezés

Az óév utolsó és az újév első napján bőségesen kell étkezni, hogy ez kihasson a következő évre, és ne szenvedjünk hiányt ételben, viszont nem szabad mindent felfalni, hagyni kell némi ételt, hogy maradjon az újévre is. De mit enged a babona? Baromfit ajánlatos kerülni, ugyanis elkaparja a szerencsénket, halat is csak azokban a városokban élők egyenek, amelyek folyó mentén fekszenek -disznóhúst viszont érdemes, hiszen az éppen előtúrja a szerencsénket. A lencse és a bab fogyasztása gazdagságot jelent, és ha marad egy kevés (persze nyersen), azt rakjuk zsebre. Aki az üzleti életben tevékenykedik, annak gyümölcsöt kell ennie, ezzel téve gyümölcsözővé az új évet. Vendégvárónak sem utolsó ötlet, hogy a pogácsák valamelyikébe egy érmét süssünk és aki azt megtalálja, szerencsés lesz.

Munka

Akinek ezen a napon dolgoznia kell, csak olyan munkát végezzen, amelyet örömmel csinál és egész évben szeretne, mert így lesz a következő évben is boldog a munkájában. Próbáljuk meg a házimunkát is kerülni (ez könnyű lesz, ugye?).

Szerelem

Párok lakásaiban a méz tartójának tele kell lennie, illetve ha éjfélkor mézzel kent ajakkal csókolják meg egymást, hosszú és édes kapcsolatuk lesz. Aki férjhez készül menni jövőre, jó, ha jóképű férfi kíván neki boldog új évet; ha nő teszi ezt, az szerencsétlenséget jelent, ha idős férfi, akkor pedig nem megy férjhez a következő évben.

money

Általánosságban elmondható, hogy az első nap meghatározza az egész évet, így próbáljátok meg jó dolgokkal körbevenni magatokat. Persze csak ha sikerül felkelni a hajnalig tartó bulizás után!

Forrás: Google, Tumblr

Reklámok