Celeste Barber – a celebparódia

A hírességeket mindig is nagy ámulat övezte, mindenki rájuk akart hasonlítani, és irigykedtek rájuk népszerűségük, alakjuk, vagyonuk és összességében az életük miatt.

Persze az senki előtt nem titok, hogy az ő életük sem felhőtlen és egy-egy kép mögött konkrét slepp áll, akik az utolsó négyzet-centiméterig kialakítják az adott képet – legyen szó spontán(-nak tűnő) vagy láthatóan megrendezett képről.

Az imádat mai napig nem lankad és egy híresség bármit is tesz, rajongói imádni fogják.

Ám van egy ausztrál komika, Celeste Barber, aki görbetükröt mutatva ezeknek a képeknek, lemásolja őket, és természetesebb közegbe helyezve, életszerűbben mutatja be a sztárok életét. Egyszerre vicces, és tanulságos az, ahogyan láthatjuk a különbségeket és hasonlóságokat és tökéletesen átérezhetjük ezeken keresztül a saját helyzetünket.

Úgy tűnik az embereknek is tetszik a hírességek kifigurázása, hiszen Celeste népszerűsége rohamosan nő. Mára 1,5 milliós követőjű Instagramján napi szinten osztja meg újabb képeit, ahol a celeb anyukák könnyű mindennapjait és modellek szexi formáját utánozza, persze olyan módon, ahogyan valószínűleg a nők többsége mutatna a hasonló képeken. Így került sor Beyoncé laza medencébe esésének, vagy Emily Ratajkowski vizespóló versenyének lemásolására, de Jennifer Lopez pezsgőzése egy gyerekkel sem úgy néz ki a “valóságban”, mint ahogy az a médiában megjelent.

Celeste saját oldalán nem csak képeit jeleníti meg, de blogposztokat ír, amelyhez illusztrációként használja a fotókat. Természetesen ezekkel is hasonló módon, a saját stílusában szól be a sztároknak és mindenkinek, aki neki nem tetszik. Meglepően nyersen ír olyan témákról, amelyekről mások nem mernek, vagy nem akarnak, különben nem lennének népszerűek. Ő viszont pont ezzel a mainstream világgal való szembenállásával vívja ki a figyelmét és egyben szeretetét is az olvasóinak. Ír az Instagram hírnévről, barátságról és úgy gondolja, hogy Ő nem goromba, hanem őszinte. Ugyanis ezt a két “tulajdonságot” az emberek gyakran összetévesztik, és épp ezért alakul ki ennyi felszínes kapcsolat. Ha Titeket is érdekel, itt megnézhetitek az oldalát, itt pedig az Instagramját.

Ízelítőnek nézzétek meg galériánkat, ahol a mi kedvenceinket láthatjátok tőle!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Képek forrása: Celeste Barber / Instagram

Reklámok