A bűvös hetedik év a párkapcsolatban

A hetes szám életünk több területén is megjelenik: a világ hét csodája, a hét napjainak száma és a mesék sárkányainak is hét feje volt. De hogyan kapcsolódik ez közvetlenül hozzánk?

Gyakran hallani, hogy a hetedik év a párkapcsolatokban is kritikusnak számít és hogyha egy barátság már hét évet megélt, akkor az örökké tart.

Sajnos személyes tapasztalatból tudom, hogy mindkét területre kihathat ennek az időszaknak az eljövetele.

Az emberi test sejtjei hét év alatt cserélődnek ki teljesen, tehát ezután szinte újjászületve, egy “teljesen más emberrel” élünk egy párkapcsolatban és ez a személy nem biztos, hogy olyan, akit szeretünk és előfordulhat, hogy már nem is vágyunk rá sem testileg, sem lelkileg. Ekkor már minden apróság, akár olyan is, ami eddig egy kis hiba volt és elsiklottunk felette, őrjítő lehet és fejvesztve menekülünk a kapcsolatból.

kep1

Mit tehetünk, ha mi érezzük a változást?

Mint minden fajta szakításnál, az ilyen döntést nem könnyű meghozni, de talán ez a legnehezebb – hiszen ez egy folytonos gondolat, amely ott lapul bennünk, nem pedig egy csalódás vagy rossz tett által kiváltott, hirtelen reakció. De mikor lesz tele a pohár? Meddig várjunk, hogy változik-e az érzés? Ezekre nincs egzakt válasz, mindenkinek a maga helyzetében kell mérlegelnie. Függ életkortól, céloktól és a közös múlttól is. A létező legtöbb területen kell átgondolni, hogy tényleg ennyire rossz, vagy más áll a háttérben? Meg lehet-e oldani, vagy már veszett fejsze nyele az egész? Elsősorban a magad akaratát kell figyelembe venni, viszont megfelelő kommunikációval a legnehezebb helyzetek is megoldhatók, és meg is könnyíti a döntést akár egyik, akár másik irányba.

Mit tehetünk, ha mi nem érezzük, de párunk igen?

Először is: semmit. El kell fogadnunk a másik érzését, és meg kell próbálnunk mindenki helyzetét megkönnyíteni. Meg kell értenünk, hogy ha valaki egy ilyen döntésig eljut, az komoly. Másodszor: ha menthetetlen szituációval álltok szemben, a legfontosabb, hogy hogyan váltok el. Nem szabad haraggal, hiszen hét év csak életetek elég nagy része, és ezt nem tudjátok kitörölni, és nem is kell.  Az elején úgyis mindenről Ő fog eszetekbe jutni, ha akarjátok, ha nem és nem szabad hagyni, hogy ezek a pillanatok újra és újra elrontsák a napotokat.

flashback

Én hogyan éltem meg/túl?

Derült égből villámcsapásként ért a tény, hogy vége, így az nem is kérdés, hogy nehezen, viszont úgy gondolom egyben okosan is.
Nem igazán hallgattam senkire, hiszen ahány ember, annyi fajta megoldást tanácsoltak. Úgy éreztem, az a legjobb, ha tudatosítom magamban, hogy mennyi jót kaptam a kapcsolattól és tulajdonképpen miatta lettem az, aki vagyok, és ezért az emberért én csakis hálás lehetek Neki.

Képek forrása: Pinterest

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s