Viszlát izomagyak, itt a sapio-szexualitás!

14 évesen még a szépfiúkra bukik az ember lánya, 16 körül jönnek a menő csávók, nagykorúságunk után pedig mindenkinek becsúszik legalább egy olyan kapcsolat, amiben lehet eleget szenvedni. Míg a férfiak többsége elsősorban a külsőségek alapján kezd el egy nőt vonzónak találni, addig a szebbik nem körében megjelent a sapio-szexualitás fogalma.

Mit is jelent ez? A nők az okos férfiakat találják szexibbnek, a szexuális vonzalmat elsősorban a másik fél intelligenciája váltja ki. Ez természetesen nem jelenti, hogy a partner nem lehet sármos vagy kötelezően egy zsíros hajú, ápolatlan informatikusnak kell lennie, csupán másra helyeződik a hangsúly. flirt

Mindenkinek volt már biztosan olyan ember az életében, akit tátott szájjal tudott volna napestig hallgatni, mert érdekesen beszélt, rengeteg új információt kapott tőle és ez a tájékozottság és magabiztosság bizony lenyűgözte. Nem kell feltétlenül erotikus tartalmat beleképzelni, de ebben a “rajongásban” csírázhat sok esetben a későbbi vonzalom is. Főleg manapság jó jelnek vehetjük, ha esetleg a kedves férfitársaink könyvet vesznek a kezükbe annak reményében, hogy így még több nőt hódíthatnak meg, hiszen a szépfiúk bárgyú butasága, a menők egyszerűsége rém fárasztó, és elkeserítő is egyben. (Természetesen tisztelet a kivételnek, mert Ti is léteztek nyilván.)

Viszont ez az intelligencia nem összetévesztendő az alapvető elvárásokkal, amik miatt soha, de soha nem szabad úgy éreznünk, hogy túl magasra tettük a lécet vagy akár el kell gondolkoznunk azon, hogy ez a srác lehet buta, de olyan kis jólelkű… A sapio-szexualitás nem ott kezdődik, hogy:

  • valaki tud helyesen írni. Minél több és durvább helyesírási hibát ejt a kiszemelt, annál inkább egyértelmű, hogy az olvasottsága, műveltsége hagy némi kívánnivalót maga után. Muszáj és muszály között nagyjából ötödikben már tudni kellene különbséget tenni…
  • tisztában van a közéleti történésekkel. Ettől sem kell elájulni, hiszen csak kerül szegény pára kezébe egy újság a metrón, de ha más nem, az online férfi magazinok hasábjain is olvashat(na) másról, mint a szexről és a kocsikról.
  • szemüveget visel. Én is amikor szemüvegben vagyok úgy érzem, hogy legalább tíz pontot dob az IQ-mon, és láss csodát, amúgy nem, dehát ezek csak sztereotípiák, hogy a fekete műanyag keret mögött egy tipikus geek lapul vagy ha szemüveges vagy csak okos kocka lehetsz.giphy

Ha úgy érezzük, hogy ez a fogalom tökéletesen lefedi a férfiak felé irányuló elvárásainkat, azért tudatosítsuk, hogy csak mert valaki intelligens, lehet végtelenül egoista, esetleg bunkó, de totálisan érzéketlen is – szóval nem garantáltan jó parti. Lehet Mr. Right akár atomfizikus is, ha önmagából ki nem fogy és az öntömjénezés tölti ki a napja mind a 24 óráját, nem tehet minket boldoggá, mert egyszerűen számára ez a “feladat” nem élvez prioritást. A nőknek az is legalább olyan fontos, hogy érzelmekről beszélgethessenek, ha esetleg krízisben vannak, illetve, hogy biztosítsák őket arról, hogy szeretik – ezt éreztetni és kimondani is kell, bármennyire nehezükre is esik ez a hódítóknak.

Remélhetőleg a férfiak között is egyre elterjedtebb lesz ez a felfogás és a nagy átlagban sem csak akkor ér egy nő valamit “a piacon”, ha 18 éveseket meghazudtolóan feszes a feneke és legalább olyan mellei vannak mint Emily Ratajkowskinak, úgy sminkel mint Kylie Jenner , de a sapio-szexualitást szótagolás nélkül nem tudja kiolvasni. Mert bizony a mai tinilányok zöme jelenleg ebben látja a kelendő nőt – sajnos.

A cikkhez forrásul szolgált: Aletheia Luna / lonerwolf

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s