Kerámia-mánia, avagy vegyél hazait

Amikor a lakberendezés szó felcsendül valamilyen szövegkörnyezetben, akkor egyből komódokra, lámpákra, fotelekre vagy asztalokra gondolunk, tulajdonképpen valamennyire helyesen is, hiszen ezek adják egy lakás alapköveit. Ugyanakkor ezek még vajmi kevesek ahhoz, hogy egy ingatlant otthonnak nevezzünk, hiszen otthonossá és egyedivé nem ezek a berendezési tárgyak teszik.

Sokkal inkább azok az apróságok, amik tükrözik a személyiségünket. Mint például a vázák, függönyök, szőnyegek, képek, vagy akár a tányérok.

És egyedi tányérok alatt nem az otthonról hozott, anya által félig kiselejtezett stafírungot értjük, sem pedig a nagyáruházak Home részlegéről a kosárba sepert tömegdarabokat, bár tény, hogy költséghatékonyság szempontjából feléjük hajlik a mérleg nyelve.

Abban az esetben viszont, ha tényleg igazán kivételes darabokkal szeretnénk megörvendeztetni a konyhánkat és villogni velük a vendégek előtt, vagy akár az Instagramon, akkor mi a teljesség igénye nélkül az alábbi hazai iparművészek portékáit ajánljuk, hiszen ha a ruhatárunkkal ki szeretnénk tűnni a tömegből, akkor miért ne akarnánk a konyhánk tartalmával is azt sugallni, hogy formabontók, egyediek vagyunk és törekszünk a változatosságra.

Apacuka Ceramics

Neuvirth Judit és Födő Gábor nem csupán a munkában alkotnak párost, hanem az életben is, a kerámiáik pedig annyira sajátosak, hogy az ember még egy Bocuse d’Or fogást is fájó szívvel tenne rájuk, mert eltakarná a bámulatos részleteket. Ráadásul workshopokat is szerveznek, így akár a saját, személyre szabott étkészletünket mi magunk is elkészíthetjük.

Konda Brigi Kerámia

Minimalista csodák kerülnek ki a keze alól, egyszerűek a formák, viszont megannyi játékosság van a színekben, amikkel felöltöztet minden egyes darabot.

b5b47cf7f88851b4d9ae1168480b8f40_original

Lantos Judit Kerámia

Tálcák, tálak, tányérok, felsorolni is nehéz lenne, milyen széles Judit repertoárja, ha kerámiáról van szó. Gyönyörű domborulatok, precíz kidolgozás, halvány színvilág; ezek jellemzik a termékeket és ember legyen a talpán, aki ne érezne késztetést a beszerzésükre.

Főnix Kerámia

Egyszerű, mégis különleges darabok találhatók a termékpalettán. Az alapszín minden esetben fehér, erre jönnek rá a színes figurák, a bagoly vagy a madárka, vidám színkavalkádban.

A képek forrása:
http://www.apacukaceramics.com/; http://www.kondabrigi.com/; http://www.lantosjudit.hu/; http://www.fonix-keramia.hu/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s