Kapszulagardrób

Mindenki életében legalább egyszer eljön az a pillanat, amikor a roskadásig teletömött ruhásszekrény előtt állva arról panaszkodik, hogy nincs mit felvennie. Ennek több oka is lehet, de mi nem az okokat, hanem a megoldást keressük!

Nyilván az átláthatatlanul nagy ruhamennyiség csupán káoszt okoz, és nem azt eredményezi, hogy változatosan tudunk öltözködni. Erre találták ki a kapszulagardróbot, amely a feleslegesen felhalmozott kollekciót cseréli ki olyan alap-, és nem mindennapi darabokra, amelyek segítségével változatos, de feleslegtől mentes gyűjteményünk lehet.

Persze a különböző öltözködési stílusok különböző ruhákat is tartalmaznak, így nem lehet mindent darabról-darabra előírni, viszont megmutatjuk, hogyan alakítsd ki a saját kapszulagardróbod, egészen a kezdetektől.

Alapok

Nincs pontos szám, hogy egy ilyen gardróbnak hány darabból kell állnia, de körülbelül 30 az a szám, amely már rengeteg lehetőséget ad. Ilyen kis mennyiségű ruhánál törekedni kell a kombinálhatóságra, ezért érdemes a 80%-át nem flitteres, illetve nagyon helyhez kötött darabokkal megtölteni. Próbáljuk meg összeszedni, mik azok, amiket ha muszáj lenne, minden nap fel tudnánk venni, például fekete nadrág, fehér póló, egy csinos blézer, egyszerű kardigán. Ezek a ruhadarabok töltsék ki a gardrób körülbelül 70%-át, és utána tölthetjük fel az extrább részét.

Egyediség

Mivel ezek az alapok még önmagában nem tűnnek túl különlegesnek, keressünk olyan ruhadarabokat, amelyeket nem mindennapi hordásra tervezünk, viszont sokat ad a szereléshez. Legyen ez egy menő mellény, egy tüllszoknya, vagy egy egyedi ruha. Ezek akár drágább, minőségi darabok is lehetnek, hiszen ezeket nem hordod mindennap, viszont akkor megadva a módját.

Amit mindenképp…

Mondhatjuk, hogy szinte stílustól függetlenül, a következő darabokra egy nőnek mindenképp szüksége van ahhoz, hogy tökéletes és hiánytalan kapszulagardróbbal rendelkezzen:

  • elegáns szoknya
  • blézer
  • tökéletes farmer
  • egyszerű fekete ruha
  • fehér ing

A szezonális sajátosságok hagynak kiskapukat arra az esetre, ha nem férnénk bele egy szűk darabszámba, de ezekkel a tippekkel biztosan el tudtok indulni egy kisebb, de annál kombinálhatóbb kapszulagardrób felé!

Képek forrása: Pinterest

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s