Egy generáció, amely nem csak Valentinkor szeret

Közeleg a Valentin nap, piroslanak a plázák, turbékolnak a gerlepárok. Az évnek ebben a szakában az interneten akarva-akaratlanul belefutunk kirakatszerelmekbe. Ők azok, akik ország-világ elé tárják romantikus intim pillanataikat, a többi napon pedig rejtett védekező-támadó üzeneteket küldenek egymásnak idézetek és képek formájában, mindenki szeme láttára a közösségi oldalakon. Szerencsére még köztünk élnek azok, akik nem tették közszemlére a szép napokat és mégis tudtak szeretni.

Hogyan mutatod, mutattad ki a férjed iránti szereteted és tiszteleted?

Igyekszem semmi olyat nem tenni, ami ártana, a kettőnk dolgát mindig magunk között hagytam.

Mivel kedveskedsz a feleségednek?

Egy simogatás, egy kedves szó, dicséret, egy szál virág…(cserepestől, hogy ha hozzám vágja, akkor érezzem.)

Szerintetek mi a titka a sírig tartó szeretetnek, szerelemnek?

Nagyon sok dolgot el kell néznie mindkét félnek, mert anélkül nincs. Rá lehet szólni a másikra, de ne menjen vérig a vita. Nem lehet mindent a párodra fogni. Kettőn áll a vásár, ha két ember együtt él. Fontos a tolerancia, nem szabad túl sarkosnak lenni. És persze türelem, türelem, türelem. (Teréz, 76 & János, 80)

9597f3b3778a60d9acbc87dc9694ede5

Hogyan viszonoztad a kedvességet, amit az udvarlódtól kaptál?

Régen teljesen más volt, mint most, volt értelme. Ma már nem úgy van, hogy a fiatalok beszélgetnek egymással, virágot kapnak és úgy kerülnek közel egymáshoz, hanem megismerkednek egy diszkóban és együtt mennek haza. Egy nőnek jól esik a virág vagy akár egy szép szó, kortól függetlenül. Ha kaptam valami jól eső dolgot, mindig próbáltam éreztetni, hogy örülök neki, hasonló apróságokkal.

Szerinted van értelme a Valentin napnak?

Nem szeretem. Nőnap, Valentin nap, akármilyen nap, ne ezek határozzák meg a szeretetet. Ne ehhez kötődjön a tisztelet, az ajándék. Jó az üzletnek, a virágboltoknak, viszont azok, akik ezt művelik, megveszik a virágot, nem biztos, hogy komolyan gondolják. Csak egy szokás, egy elfogadott dolog. Azért, mert mások is ezt teszik, nem biztos, hogy jó. (Mária, 56)

95e601e8cd54df7502250d9994f90ae3

Hogyan udvaroltál a lányoknak, nőknek?

Mindig udvarias voltam velük szemben. Vittem virágot, táncolni és moziba jártunk, sétáltunk a parkban. Jó nagyokat beszélgettünk és megfogtuk egymás kezét.

Mit gondolsz a Valentin napról?

Őszintén megmondva, nagy baromságnak tartom, nem is ünneplem meg. Bálint-napot ismerek, Valentin napot nem. Majmoljuk Amerikát. Nem ezen a napon kell udvariasnak lenni egy nővel, szeretni őt, hanem egész évben. Nem csak Bálint-nap miatt kell virágot venni, hanem akárhányszor csak eszembe jut. A virágot minden nő szereti, azzal lehet udvarolni! (Sándor, 69)

85eaa9a377fff7b088d738a21cf249c7

A képek forrása: Pinterest

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s