7 trükk, amivel feldobhatod a zabkásád

Ki ne ismerné manapság a zabkását, ha máshol nem is, Instagramon  a menő ételfotók kapcsán egész biztosan belefutottunk már. Egészséges, finom és ideális hideg vagy meleg reggeli kapkodós napokon is, de lássuk miként dobhatnánk fel még jobban!

Forró víz, bele a kész ízesített zab és probléma megoldva – ez az SOS reggeli, nem feltétlenül diétás és természetesen számolnunk kell az adalékanyagokkal is, de valószínűleg még így is barátibb a kalóriabevitel, mint egy tál csokis-cukros müzli esetében. Profik aszalt gyümölcsökkel főzik fel, a variációk száma tényleg végtelen, mindenki a saját szájíze szerint variálhatja a gyümölcsöket és fűszereket. De ha kifogytál az ötletekből…

Főzd fel valami mással… mondjuk teával!

Egy gyümölcstea extra ízt is adhat a kásának és cukor nélkül édesítheted. A jázminos zöld teával még plusz antioxidánsokkal is tuningolhatod a reggelid!5959bb424773c78750860a59389d8673

Csonthéjasokat váltsd le magokra!

Dió és mandula helyett jöhet a chia vagy akár a szezám is, kevesebb kalória, ugyanaz az élvezet.89d863cb2eb22e46ba1d6bda57db352a

Keverd össze nyers tojásfehérjével!

Elsőre eléggé bizarrnak hangzik, viszont forró zabkásához keverve igazán könnyed, habos textúrát kap az egész. A plusz fehérjéről nem is beszélve!egg-white-oatmeal-recipe

Cottage cheese – mert nem csak édesen jó!

Na jó, ez talán még bizarrabb, mint az előző pont, viszont ha egy kellemesen krémes reggelire vágysz, igazán telitalálat lehet. Kis apróra vágott cukkinivel vagy reszelt répával máris egészen más ízeket kapsz, a sós reggeliket ideálisan pótolhatod vele.kar

Oatmeal latte

Kávérajongók figyelem! A küldetés a következő: tejben felfőzni, ízesíteni, hozzácsapni egy eszpresszót és élvezni a végeredményt. Ki tesztelné?70f8749d3f497ce580a96946a7664b63

Süsd meg!

Készítesz egy egyveleget két tojásból, 3 deci zab/mandula/kókusztejjel, kevés vajjal, egy teáskanálnyi vanília aromával, csipet sóval és ízlés szerint fahéjjal. Két bögre zabot nyakon öntesz vele, meglocsolod mézzel és egy kis pekándióval vagy rendes dióval megpakolod a tetejét. Édesszájúak rakhatnak bele extra barna cukrot vagy édesítőt, majd pedig addig sütjük, amíg kezd elválni a sütőformánk oldalától a tízórai nasink. A méz miatt délután már nem ajánlott nassolni belőle, de tízóraira büntetlenül falatozhatjuk.zab

A képek forrása: Pinterest

 

Reklámok