A produktivitás ellenségei: 6 rossz szokás, amitől szabadulj meg!

Legyünk őszinték: mindannyiunkra ráférne egy kis extra produktivitás. Ám bármi legyen is a feladatunk, könnyű egy-egy rossz szokás csábításába esni és halogatni. Íme, a produktivitás gyilkosai, amikkel mindenképp hagyj fel!

A telefonod csekkolása

Egy, a táskád felől jövő rezgés elég, hogy megzavarja a koncentrációd – ha pedig elolvasod azt az e-mailt vagy válaszolsz a Facebook üzenetre, adja magát, hogy gyorsan az Instát is végiggörgesd vagy kinézz egy receptet vacsorára a Pinteresten. Mire észbe kapsz, eltelt fél óra! Ha hatékonyan akarod végezni a feladatot, az okostelefont némítsd le vagy állítsd repülőgépes üzemmódba, és tedd a táskádba, hogy szem előtt se legyen!

4

Ragaszkodni a komfort zónádhoz

Most nem csak a mentális értelemben vett komfort zónára gondolunk, hanem – hogy úgy mondjam – a földrajzira. Az otthonod igazi táptalaja a halogatásnak, hiszen bármerre nézel, találsz valamit, ami elvonja a figyelmedet. Ahhoz, hogy érdemi munkát végezz, megfelelő hozzáállás és környezet kell. Fogd a laptopod és irány a könyvtár vagy akár egy kávézó – sokkal gyorsabban dolgozol majd, mintha a kanapén ülve tennéd.

5

Rejtett halogatás

A hatékonyság nemezise, mégis olyan könnyű a csapdájába esni! Kinek ne lenne ismerős az az érzés, amikor egy nagy munkának annyira nem akar nekiállni, hogy helyette kitakarítja az egész házat, újrarendszerezi a gardróbját és megfőz előre egy hétre? Ezzel a jelenséggel az a legnagyobb gond, hogy tényleg sikeresnek és produktívnak érzed magad – hiszen annyi mindent csináltál! -, csak éppen a legfontosabb feladattal nem haladsz semennyit.

6

Rendszertelen étkezés

Csak hogy egy klisével éljek: nem várnád el egy Porschétől, hogy üzemanyag nélkül fusson, ugye? A rendszeres, egészséges étkezés alapfeltétele annak, hogy képes legyél koncentrálni és elvégezni a feladataidat. Sokan hajlamosak időhiányban kihagyni a reggelit, ennél rosszabbat azonban aligha tehetnél: a reggeli által biztosított energia nélkül egész nap erőtlennek érzed majd magad.

7

Mozgáshiány

A sport köztudottan növeli a produktivitást. Éberebb, figyelmesebb, frissebb leszel tőle, kész a kihívásokra – ráadásul feldobja a hangulatod és csökkenti a stresszt. Úgyhogy ne hagyd veszni azt a kondibérletet, mozgásra fel!

8

A tökéletességre való törekvés

Ugyan mindenki tudja, hogy a tökéletes nem létezik, mégis erre törekszünk a munkánk során. Bár a részletekre való odafigyelés fontos, de figyelj, hogy ez ne menjen át szőrszálhasogatásba – hiszen azzal csak azt éred el, hogy sose végezz a feladatoddal.

4

A képek forrása: Pinterest

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s