Karrier, álmok és önmegvalósítás

Valósítsd meg önmagad, kövesd az álmaid, koncentrálj a karrieredre – halljuk nap mint nap a médiában, a családban és lényegében mindenhol. Szép gondolatok és kedves motiváció, ám mennyire kivitelezhető mindez a való életben, amikor még csak mindennek az elején járunk?

Először is nem szabad túl sokat várni. Aki úgy tesz, mintha önerejéből lett volna 21-22 évesen vezérigazgató, az rettentő nagyot hazudik vagy kivételes tehetség, de az utóbbi legfeljebb az esetek 1%-át teszi ki… Már gimiben elvárja mindenki, hogy előre tudjuk mik akarunk lenni, “ha majd nagyok leszünk”, nem tűzoltó s katona, de minimum orvos és jogász. Vagy közgazdász. DE, tényleg szeretnénk 3-5 évet elpazarolni az életünkből valami olyanra, ami minket abszolút nem érdekel? Csupán azért, mert másból  nem lehet megélni, ezt várják el és a mi vágyaink teljesen háttérbe szorulnak, hiszen a pénz a lényeg. Ebbe nehéz belekötni, viszont az önmegvalósítás szerintem teljesen más tészta, mint a karrier, hiszen lehetsz agysebész, de ha te ruhákat akarsz tervezni nem fog fejlődni a személyiséged, nem leszel kreatívabb és nem fogsz feltétlenül örömöt lelni a munkádban.

Hobbi, amiben kiteljesedhetsz

Nekem is volt egy álmom már 18 éves korom óta, mindenáron újságíró akartam lenni. Az elején még azt gondoltam, hogy Carrie Bradshaw milyen menő, hát ma már Isten mentsen attól, hogy rá hajazzon bármelyik írásom is… Az eddigi munkahelyeim viszont köszönőviszonyban sem voltak az írással vagy a magazinokkal, ezért idővel mindig kerestem a lehetőségeket, hogy hova írhatnék, hiszen annyi mindenről lehetne cikkeket gyártani! Ezzel megtaláltam egy olyan egyensúlyt az életemben, ami által sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok és minőségibb módon tölthetem el a szabadidőm, mondhatnánk úgy is, hogy megtaláltam az én utam. Nem ebből élek és valószínűleg nem is fogok soha, viszont az alkotás maga már boldoggá tesz. Nincs olyan rossz nap, ami után ne tudnék írni, persze nem mindig jön ez könnyen, főleg nekiállni nehéz, de a végén megkönnyebbülök, hogy valami hasznosat is tettem.

Ebben az esetben például ez, a 100. cikk az oldalon kifejezetten büszkeséggel és elégedettséggel tölt el.

Hárman indultunk, röpke két hónap után nyolcan lettünk és bátran kijelenthetem, hogy eddig soha nem volt szerencsém ilyen tehetséges emberekkel együtt dolgozni, mint most. Ilyen kitartással, lendülettel és hittel kevesen tudnának hozzáállni egy ennyire kezdetleges projekthez, mindig tudnak újat mutatni és csak a legjobbra törekednek, ezt szeretném is ezúton megköszönni Nektek, lányok! De minek is írnánk, ha nem lennétek Ti, akik ezeket a sorokat olvassátok! 🙂 Ami minket motivál az az, hogy egyre többen vagytok, és megígérhetem, hogy igyekszünk majd az elkövetkezendő 100 cikkel is szórakoztató, hasznos és érdekes olvasmányt adni Nektek. 1

Azt hiszem én rendkívül szerencsésnek mondhatom magam, hiszen ezzel az INSIGHT-tal egy álmom vált valóra, kiélhetem a kreativitásom, új barátokat szereztem általa, akikre mindig tudom, hogy számíthatok – mit is kívánhatnék még? 🙂 Mikor már feladtam volna vagy épp letettem minderről, akkor is ott volt mellettem édesanyám, a párom és a legjobb barátnőm, akik mindig lelket öntöttek belém és hála nekik elhittem, hogy érdemes lesz belevágni. Lám-lám, igazuk volt. Egyetlen egy tanácsot tudok adni: valóban nem szabad feladni az álmainkat, csak reálisan kell átgondolni, hogy miként tudjuk kivitelezni őket és ne akarjunk mindenáron megélni belőlük; van amikor az is elég, ha csupán kiélvezzük őket.

A kép forrása: Pinterest

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s