Bloggernek lenni könnyű – szerinted

Manapság mindenki számára adott a lehetőség, hogy csináljon egy virtuális naplót, ahol aztán azt oszt meg a nagyérdeművel, amit csak akar. Viszont tényleg olyan egyszerű saját tartalmat produkálni, mint ahogy azt sokan gondoljuk?

Minőségit bizony nem. Rossz minőségű fotókkal, elgépelt, helyesírási hibákkal teli posztokat én nem neveznék tartalomnak, hiszen nem tiszteljük meg az olvasót azzal, hogy igényes munkát adjunk ki a kezünk közül, az ilyen esetekben egy otthoni jegyzetfüzet is tökéletesen megfelel a célnak. A tematikát tekintve lehet személyes blog, természetesen divatblog is, hiszen ezek manapság fénykorukat élik, ahogy az életmóddal kapcsolatos oldalak is, gondoljunk csak a fogyókúrákkal és súlyvesztéssel foglalkozó csoportokra, Facebookon mennyi tagjuk van. A bloggerkedésben van jövő, de csak ha ésszel és megfelelő alázattal csinálja az ember.

Egy kép az Instagramra – 20 perc

20 perc csak a szerkesztésre alaphangon, akkor nem számoltuk bele a fotózás idejét, amire beállítottuk a szöget és megkerestük a legmegfelelőbb fényeket. A koncepcióról nem is beszélve… Idővel azzal is érdemes számolni, hogy amennyiben komolyan gondolod ezt a dolgot, be kell szerezned egy jó fényképezőt, hiszen hatalmas a konkurencia mindenhol, és csak egy sima telefonos képpel ritkán lehet hatalmas “tömegeket” bevonzani. A rendszerességről szintén nem szabad megfeledkezni, és ezt nem azt jelenti, hogy egyszerre felraksz 6 képet és letudva a mai nap. A feeded akkor lesz eléggé vonzó, ha az egymást követő képek harmonizálnak egymással, ha sok sötét-világos-rikító kép követi egymást, az már néha bántja a szemet és nyugtalanul hat.giphy

Instagram pipa, de mi lesz az oldallal?

Nem, nem a Facebook oldal a blog. Jobb esetben. Találsz egy ingyenes oldalt, ahol létrehozhatod a saját kis birodalmad, kiválasztod a megfelelő sablont, megtervezed az egészet, de 99% az esélye, hogy valamit nem fogsz tudni megoldani. Nem kell és nem is illik mindenkihez a ma olyan divatos minimalista stílus, de próbálj meg minél kevesebb dolgot belesűríteni, inkább legyen karakteres a megjelenés, amit mindenki megjegyez és a bloghoz köthet egyből. Mindenféle hirdetés nélkül is felfuttathatod a nézettséget, a kamu követők vásárlása teljesen felesleges önámítás, fókuszálj a rendszeres posztolásra mindenféle platformon és beérik majd az igyekezeted.

Miről lehet annyit írni?

Lényegében bármiről, de a sablonos témákkal nehezebb dolgod lesz, hiszen nap mint nap olvashatunk olyan tippeket, hogy miért és miért ne hordjunk pirosat rózsaszínnel, ez már nem fogja megütni feltétlenül az olvasók ingerküszöbét. Személyes témáknál mindig ott van az öntömjénezés lehetősége, főleg, ha tökéletesnek próbálod beállítani az életed és minden fantasztikus állandóan. Természetesen nem a lehúzós topikokkal kell megtölteni a blogod, de kicsit életszerűbb, valódi problémákat firtató témákkal mindenki jobban tud azonosulni, főleg ha pozitív a végkicsengés, akkor még motiválóan is hathat. giphy

Saját stílus vs mainstream

Aki nem követi az áramlatot lemarad látszólag, kevesebb figyelmet kap és sokkal nehezebben indul be a “karrierje”, mint azoknak, akik egyek az ezerből – viszont ők olyan hamar el is tűnnek a süllyesztőben. Az egyediség az öltözködésben (divatblog esetében), a posztok stílusában, sőt, már a blog arculatában is jó, ha kicsit megjelenik, egyetlen pici aprósággal már eltérhetsz az átlagtól annyira, hogy megjegyezzenek. Az #allblack outfitek egy idő után csak átpörgetésre kerülnek, a hatodik beauty poszt után senkit sem fog érdekelni az újabb Avon teszted és ha csak DIY-ben gondolkozol, lehet inkább a Praktika magazinhoz kellene jelentkezned gyakornoknak. Egy idő után muszáj megújulni, különben elvesztik az olvasóid az érdeklődésüket. Ha nem is eveznél teljesen más vizekre, kicsit próbáld meg más oldalról megközelíteni az adott témát, csinálj videót vagy bármit, amit eddig nem.

Nem mindenki lehet Kristina Bazan

Ha megszületett az elhatározás, konkrét stratégiával álltál elő és úgy gondolod, hogy eljött az ideje, hogy meghódítsd a világhálót, akkor már csak azt kell felmérned, hogy hobbiként foglalkoznál a dologgal vagy esetleg megélhetési forrásként tekintesz rá. Utóbbira elég minimális esély van, főleg Magyarországon, ahhoz valami nagyon ütős és új dologgal kell előrukkolnod, hogy birodalmat építhess belőle. Termékeket kaphatsz tesztelésre, amennyit csak akarsz, de abból nem fogod tudni befizetni a villanyszámlád ugyebár.

A képek forrása: GIPHY

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s