Az Instagram tízparancsolata

Kezdetben az app olyan élmény volt, hogy az ember le sem tudta tenni a telefonját: új és érdekes képek, motiváció edzéshez, outfit inspirációk, napi cuki állatkölykök és így tovább. Aztán idővel azon kaptam magam, hogy unalmasnak látom az egész feedet, az emberek akiket követek egyforma posztokat töltenek fel, mintha minden fotó egy sablon alapján készült volna…

1. Nem mindenki fashion blogger

Hiába szereted a divatot és töltesz fel naponta képet arról, hogy mit viselsz, ez nem jelenti azt, hogy értesz is hozzá. Azt pedig semmiképp sem, hogy blogger lennél, hiszen ehhez kell egy blog – épkézláb szöveggel, egyéniség és ötletek, ezek hiányában maradjon inkább a fashion addict a bemutatkozásodban!Photo by Pinterest

2. A kevesebb néha több

Ha már a bemutatkozásnál tartunk, akkor élj ezzel a szabállyal! Felesleges idézetekkel és emojik tömkelegével megtöltened a rubrikát, sokkal sejtelmesebb, ha kevesebb információt osztasz meg, de annál jobbak a képeid, mintsem az általános iskoláig visszamenőleg kiírsz mindent. Akit érdekel úgyis megkérdezi.

3. Csak jó minőségű képet tölts fel!

Pixeles, homályos, sötét. Semmi nem látszik, csak azért, hogy életjelt adj, nem kell mindenfélét megosztani. Megesik az is persze, hogy szerkesztésnél csíkos lesz a fotó, de akkor keress másik képszerkesztőt vagy járj utána, hogy hol lehet a hiba.

4. Senkit sem érdekel, hogy heti hányszor vagy részeg

Az meg főleg nem, hogy ilyenkor mennyire vagy szétcsúszva. Vörös szemek, lefolyt sminkek, leizzadt haj – inkább kiábrándító, mintsem “swag”. Ezek a képek pont abba a mappába valók, amit akkor nyittok meg a barátokkal, ha otthon iszogattok és ellaposodott a hangulat, gondolj csak bele ki mindenki láthatja őket… Elég ciki, ha pár hét múlva randizol és amikor a pasi lecsekkol, hasonló képekbe botlik, ne csodálkozz, ha más dolga akad a találka előtt!

5. Ne csücsöríts!

Semmiképp, semmikor, főleg ne kacsints mellé! Lejárt lemez, egy nő nem attól lesz szexi a fotón, a duckface mánia lecsengett. A virágkoszorús snapchat filterért pedig büntetni kellene.

6. Ne vegyél lájkot!

Szerinted nem feltűnő, ha 130 követőd van, de te 800 lájkot kapsz egy unalmas, semmitmondó képre? Kit szeretnél ezzel becsapni? Aki a lájk-élményre hajt, használjon hashtageket, elvégre erre vannak. Keresd meg a népszerű ÉS a fotódhoz illő tageket, ne csak angolban gondolkozz! Főleg ha több követőt szeretnél, inkább próbálkozz magyar hashtagekkel. A másik nagy illúzió, hogy ezeket kimásolod, beilleszted, majd miután már nem kapsz egy lájkot sem kitörlöd az egészet, mintha alapból ilyen népszerű lennél. Szintén a képmutatás magasiskolája.

7. Frissítsd az általad követett emberek listáját!

Természetes, hogy egy érdeklődési kör alapján kezdted bekövetni őket, de hogy ne laposodjon el a dolog keress új profilokat is! Akadnak nagyon jó fotósok, bloggerek, humoros oldalak akiket érdemes megnézni, az Instagram ajánl is neked ilyen fiókokat! Nem szégyen Barbiet vagy a kedvenc sorozatszereplőd követni.

8. Privát vagy nyilvános?

Ha nem tudsz mit kezdeni a kritikával, zavar, hogy mások bírálják a képed, magad szórakoztatására regisztráltál és csak szűk körnek mutatnád meg a képeid, akkor egyértelműen a privát profil a neked való. Ha viszont a nyilvánost választod, vállald a felelősséget azért, amit feltöltesz, tartalmilag és formailag is! Édesanyád nem biztos, hogy szívesen lát erősen alulöltözötten vagy ahogy a kollégáid (meg egyébként senki) sem szívesen olvassák a trágár kommenteket. Családi és party fotókat tartogasd privát mappába Facebookra, hiszen ez csak nektek mondd valamit, kívülállónak egy huszadik kép az épp aktuális koktélról, vagy mindenki csekkolhatja, hogy vasárnap megint húslevest főzött-e a nagymama.Photo by Pinterest

9. Szelektálj!

Idővel biztosan akadnak olyan régebbi képek, amik már kevésbé tetszenek vagy nem aktuálisak, gondolok itt azokra az emberekre akik rajta vannak. Ezeket töröld le, elvégre hol van az kőbe írva, hogy amit egyszer feltöltesz, fenn is kell, hogy maradjon? Az ember folyamatosan változik, ezt tükrözze a galériád is!

10. Légy kedves!

Köszönd meg, ha bókolnak, lájkot viszonozz lájkkal, ha van olyan kép, ami a másik oldalán tetszik! Nem szabad ebből hiúsági kérdést csinálni. Pár kedves szó sokkal nagyobb népszerűséget hoz, mint a magamutogatás!Photo by Pinterest

Forrás: Pavelcze Kata / Fashionfave

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s