A feminizmusról

Március 8. Ez a mi napunk. Ha pedig nőkről van szó, akkor valahol mindig a közelben járkál a feminizmus.

“Csak egy buta feminista mondhat ilyeneket!” – hangzik el napi szinten mostanában. A bizonyos “F” betűs szó hallatán ma már a társadalom nagy részének feláll a szőr a hátán. A baj az, hogy sokszor nem alaptalanul. Férfigyűlölő nők és írások tömkelegét láthatjuk az internetet böngészve. Egyre több hölgy kéri ki magának felháborodva az úriemberek által felajánlott segítséget, ahelyett, hogy szépen megköszönné (és úgy utasítaná el). Sokan azt vallják, hogy nincs szükségük férfira, köszönik szépen, jól megvannak nélkülük. Hölgyeim, értem én, hogy az ellenkező nemből is sokan szidnak minket, de többek leszünk mi attól, ha mi is ezt tesszük? Ha kifordulunk önmagunkból? Elérjük ezzel a célunkat? Nem, hiszen az IGAZI FEMINIZMUSnak nem is ez volt a célja.

A feminizmus nem csúnya szó!

Az feminizmus igazi képviselőinek köszönhetjük választójogunkat, ők az egyenjogúságunkért küzdöttek. Az elsőt megkaptuk (legalábbis a Föld nagy részén), a másik teljes megvalósulásához viszont még nekünk is küzdenünk kell. A “férfiak világában” nőként érvényesülni állandó harcot képez számunkra, amit nem szabad föladnunk.

Követeljük az egyenlő bérezést, de ha férfiként kezdünk viselkedni miközben nőnek érezzük magunkat, nem fognak komolyan venni, valamint lelkileg bele is rokkanunk. A testünkről mi döntünk, nem muszáj gyereket szülnünk, sütnünk-főznünk egész nap, vakon kiszolgálnunk a férfiakat és a családot a saját vágyaink elé helyeznünk. Nem fogunk gyengének tűnni, ha elfogadjuk a segítséget és a bókokat.  Ha egy férfi megdicsér legyünk büszkék!

Küzdjünk céljainkért, amennyire csak bírjuk erővel! De ne felejtsünk el – és leginkább ne féljünk – nőnek lenni és maradni! A világ legsikeresebb asszonyai is önmaguk maradtak, nap mint nap csodáljuk kisugárzásukat, hitelességüket és azt, hogy nem adták fel nőiségüket. Nem véletlenül van az a nadrágunkban, ami! Sajnos-nem sajnos, a DNS-t nem tudjuk megváltoztatni. A férfiaknak nőkre van szükségük és fordítva. Lehet panaszkodni az elnőiesedő férfiakról és az elférfiasodó nőkről, mondogathatjuk, hogy megfordul a világ – vagy tehetünk azért, hogy azt kapjuk, amit szeretnénk.

Drága Férfiak, akik ezt olvassátok: nektek sem ciki feministának lenni! Tudjátok, “sok lúd”… És nem mellesleg, a nők szemében is nagyobbnak fogtok tűnni.

flat,800x800,070,f

A kép forrása: Google

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s