Beauty: Mit is jelent ez a szó?

Villog a kurzor egy ideje, de maximum mindenféle fájlmegosztó oldalak fancy képei jutnak eszembe. Ha felcsapnám a kézi szótárt vagy lexikont valószínűleg egy egészségtől kicsattanó, fehér fogú, mosolygós leányzót találnék a könyv oszlopai között.

Fogalmazzunk úgy, hogy a “beauty” kifejez számomra minden olyan eszközt, élményt, amitől szebb és jobb leszek a bőrömben. Nagyon nagy ez a halmaz, egy milliárdos iparág épül rá, beszéljünk akár a fitness, wellness, rekreáció, sport, vagy épp a szépségápolás területéről.

A beauty kategóriába tartozik az, hogy mennyire vagy edzett, vagy épp mivel ápolod a bőröd. Szerintem mindennek az alapja, hogy jól érezd magad a bőrödben. Rengeteg dologtól függ, hogy épp hogyan mész ki az utcára reggel. Brad Pitt mondta egyszer, hogy „Ha jól nézel ki, mindent megkaphatsz” .

tumblr_niftaxZhP11s3pb9co1_500

Legyünk őszinték, ha valakinek, akkor neki elhiszem, bár nem eseteim a kocka fejű pasik – csak nehogy visszajusson a fülébe! Nagyon komplex dolog, hogy mitől is nézünk ki jól igazán. A szépség szubjektív és relatív, ráadásul az éremnek mindig két oldala van: más az ahogy mi szépnek látjuk magunkat, és más, ahogy a környezetünk láttamozza a külsőnket. De talán egyik következik a másikból: ha jól érzem magam a bőrömben más is szépnek lát, igaz? Az biztos, hogy Brad arra is próbált utalni a tényleges külső jegyeken kívül, hogy ha jól nézel ki, ergo tetszel magadnak,  jó a kisugárzásod akkor a mozgásod és testbeszéded is nyitottabbá válik. Épp ezért olyan szemkontaktusokat, mosolyokat vált az ember, amit korábban zárkózottsága nem tett lehetővé. Gondolok itt egy jó Ariana Grande számra ami bömböl a fülesben, miközben sétálok az állomásra. Egy pillanatra elhiszem, hogy én is ott vagyok a klipforgatáson és legszívesebben mindenkire rákacsintanék…

Im-sexy-and-I-know-it_o_137639

Nyugtassatok meg, hogy ismerős nektek is a „nincs egy rongyom” érzés. Sokak azt gondolhatják, hogy ez hiszti vagy csak egy újabb kiskapu, hogy elinduljak és elszórjam a fizetésem egy hétvége alatt. Valójában ez a kijelentés annyit tesz, hogy nincsen olyan ruha az 500 közül ami ma éppen én lennék. Hatalmas dilemma az öltözködés minden egyes nap. Van, aki megoldja a gyakorlatiasságával és felkapja azt, ami épp tiszta vagy ami először a keze ügyébe akad… Irigylem őket!

tumblr_ogdyulyGDi1rvg6ffo1_1280

Egy szó mint száz, ha a saját magam legjobb formája vagyok, akkor az életem többi területe is könnyebbnek tűnhet!

Képek forrása: Google

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s