Gardrób rehab: ezektől a daraboktól szabadulj meg!

Ha hasonlítotok rám egy kicsit is, akkor a ti szekrényetek is tele van olyan ruhákkal, amikhez évek óta nem nyúltatok. A kapszulagardrób kialakításához, vagy csak egy tavaszi nagytakarításhoz (amivel helyet csinálsz az új daraboknak!) viszont kegyetlennek kell lenni, és kiszórni mindazt, aminek nem veszitek hasznát. Az alábbi listán megtaláltok mindent, amit bátran eladhattok, elajándékozhattok vagy kidobhattok, nem fognak hiányozni!

1. Bő vagy éppen szűk ruhadarabok

Mindannyiunk szekrényében lapul egy, a mosásban összement pulcsi amibe titkon reméljük, hogy egyszer még beleférünk. De a helyzet az, hogy nem fogunk. Álmodozás helyett egy olyan ruhatár kialakításán dolgozz, amit most tudsz viselni és szeretni! Az összement pulcsinak, a nagyon leárazott ámde két mérettel nagyobb nyári ruhának és az évekkel ezelőtt, “majd csak belefogyok” elven vett farmernek mennie kell.

2. Ezeréves melltartók

Nem arra a csipkecsodára gondolok, amiket csak különleges alkalmakkor húzol fel, hanem az évekkel ezelőtt beszerzett, kényelmes T-shirt melltartóra, amit annyiszor hordtál már, hogy csak egy halovány ima tartja egy darabban. Évente egyszer szabadulj meg ezektől a kiszolgált daraboktól, és szerezz be egy-két újat – de arról se feledkezz eg, hogy a megfelelő gondoskodással a legtöbbet hordott melltartóid is hosszabb életűek lehetnek. Íme néhány tipp:

  • Ne hajtsd félbe a melltartódat hogy helyet spórolj, mert ezáltal eldeformálódnak a kosarak!
  • A legjobb, ha kézzel mosod őket langyos vízben, majd hideg vízzel öblíted.
  • Ne tedd a melltartóid szárítógépbe, hagyd őket lógva megszáradni!
  • A méret kiválasztásakor figyelj arra, hogy a legkülső kampóba akasztva is elég szoros legyen a darab, hiszen az anyag idővel csak tágulni fog.

7

3. Az outfit, ami már nem illik a stílusodhoz

Lehet, hogy néhány darabot hetente háromszor hordtál, most azonban csak porosodik, és eszedbe sem jut, hogy érte nyúlj. Nincs ezzel gond, a stílusunk időről időre változik, fejlődik. Ha azonban biztos vagy benne, hogy már nem illik hozzád egy adott ruhadarab, ideje túladni rajta, hogy helyet csinálj az új kedvenceknek. Ha még jó állapotban van az általad leselejtezett holmi ajándékozd vagy add el – így elkerülheted a kidobása okozta bűntudatot.

4. Viszlát, reklámpólók!

Kinél ne gyűlnének az innen-onnan beszerzett fesztiválos és reklámpólók? “Pizsamának/játszósnak/kertészkedni/festeni jó lesz!” felkiáltással halmozzuk őket a szekrény mélyébe, míg aztán rá nem döbbenünk, hogy több helyet foglalnak, mint a valóban hordott és szeretett ruháink. Ha már a gardróbürítésnél tartasz, szabadulj meg ezektől (és a reklámszatyroktól, baseballsapkáktól…) is!

5

5. Ruhák, amiket mindig tervezgetsz megjavíttatni, de sosem teszed

Ha már hetek (hónapok?) óta félretettél egy darabot, ám azóta se cseréltetted ki benne a cipzárat ahogy tervezted, bátran kijelenthetjük, hogy nem is fogod. Ha egy ruhadarabot javíttatásra szorul, tedd meg a megfelelő lépéseket egy héten belül – vagy csomagold össze a többi kiszanált holmival együtt, és adományozd el.

Fotók: Pinterest

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s