Idén jubilál a budapesti Vámpírok bálja musical

Idén lesz 10 éve annak, hogy a Magyar Színház bemutatta Roman Polanski 1967-es nagy sikerű filmrendezését, a Vámpírok bálját. A sikersztori azóta is töretlen: már hónapokkal az előadások előtt elfogynak a jegyek!

A varázslatos produkció mögött rengeteg munka és kreativitás áll, olyan húzónevekkel, mint Roman Polanski (vezetőrendező), Jim Steinman (zeneszerző), Michael Kunze (szövegkönyv és dalok), Kentaur (díszlet- és jelmeztervező, haj, maszk és smink tervek), Simon Edit (producer), Miklós Tibor (magyar szöveg) és Egyházi Géza (színész – Krolock gróf).

A cselekmény a 19. század végén játszódik a vadregényes, havas Erdélyben. Abronsius professzor a rettenthetetlen vámpírvadász fiatal asszisztensével, Alfréddal követi a vámpírok nyomát. Megérkeznek Chagal fogadójába, ahol mindenütt füzérekben lógnak a vámpírriasztó fokhagymák. A falu lakói közül senki sem ismeri el, hogy a közeli kastélyban vámpírok élnek, bár az ellenszer, a fokhagyma iránti vonzalmuk már a megszállottság határát súrolja. A romantikus és érzelmes Alfréd szerelmes lesz a fogadós lányába, aki hasonló érzéseket táplál iránta. A lány ártatlanul igéző énekére megjelenik a vámpírgróf Krolock és meghívja Sarah-t a közeli kastélyában tartandó bálba. Sarah-ban vágyakozás ébred a gróf és a vámpírok halhatatlan világa iránt. Ez az olthatatlan vonzalom még sok izgalmas bonyodalmat okoz, melyet a vámpírok különös világában csetlő-botló vámpírvadászok humoros kalandjai fűszereznek.

vampirokbaljamusical

A Vámpírok bálja musicalnek több millió fős rajongótábora van szerte a világon. Ami nem is csoda, hiszen az előadást az örökérvényű mondanivalók (szerelem, vágyakozás, kalandok), a lehengerlő koreográfia, és a fülbemászóan zseniális betétdalok mellett, a hihetetlenül monumentális, lenyűgöző díszletek és jelmezek teszik igazán varázslatossá! A vámpírparódia groteszk antivilágának látványát és jelmezeit idehaza a nemzetközileg is elismert Kentaur tervezte.

TANZ DER VAMPIRE Wien

A színpadi verzió 1997-es bécsi ősbemutatója után Stuttgart, Hamburg és Tokió színházaiban, valamint a Broadway-en is nagy sikerrel játszották. Budapesten 2007-től látható a PS Produkció jóvoltából a Magyar Színház épületében, ahol évente mindössze két szezonban (téli és nyári) láthatja a közönség. És hogy miért pont a Magyar Színház épülete? Mert állítólag Cornelius Baltus (Roman Polanski társrendezője) ideálisnak találta. Szerinte úgy néz ki az épület, mint egy koporsó. A “vérszívó szezonra” a Magyar Színház belső tere is megváltozik: az aulában és az emeleten is megjelennek ennek a különleges, antik világnak a szimbólumai és színei. Így a közönség az épületbe lépve már kellőképpen ráhangolódhat a produkcióra. És ebben a játékban a közönség is szívesen részt vesz: sokan érkeznek az előadásra vámpírként, vagy legalábbis annak öltözve és sminkelve.

211807_galeria_vampirokbalja077

A Magyar Színház az évadokat mindig a Vámpírok bálja musicallel kezdi és zárja, és ez idén sem lesz másként. Június első hetében elözönlik majd a vámpírok a színházat, és október végén ismét a vérszívóké lesz az épület. Addig is, tartsuk frissen a véredénykéinket, és reménykedjünk abban, hogy valamelyik Vámpírok bálja előadás alkalmával mi is halhatatlanná válhatunk majd…

Képek forrása: Google

Tartalmi forrás: http://www.vampirokbalja.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s