Maradj motivált!

Időről időre előfordul, hogy a szürke hétköznapok, kisebb-nagyobb bukások hatására elvesztjük a motivációnkat. Ilyenkor fogalmunk sincs, hogyan tovább. Az élet egy üres könyv, amit tele írhatsz, de nyilván nehéz, ha nincs varázsceruzád. Megijedtél? Hidd el, könnyű lesz, csak kell hozzá egy kis ambíció. Nyújtsd a kezed, mi adunk neked!

Írd össze!

Az önbizalmadnak is nagyon jót tesz, ha minden egyes eredményed leírod. Amikor át szeretnéd gondolni, tekinteni az emlékeidet vagy csak elvesztetted a motivációdat, vedd elő! Leírva sokkal többnek tűnik és joggal érezheted majd, hogy büszke vagy magadra.

Az internet szépségei

Amennyi negatív, annyi pozitív oldala is van a közösségi oldalaknak. Ma már szinte mindenki Facebook, Twitter, Instagram stb. felhasználó, így lehetőségünk van követni az inspiráló emberek mindennapjait. Ha van olyan személy, akire felnézel, kövesd a profilját és amikor úgy érzed, hogy kicsit megzuhantál, pörgesd végig! Instant motiváció. Persze jól jön, ha ki tudod szűrni a különféle márkák által szponzorált, álomvilágban élő “netcelebeket”.

A megérdemelt jutalom…

…a legnagyobb hajtóerő. Amikor sikerült letenned valamit az asztalra, lepd meg magad egy kis ajándékkal. Bármi lehet, amire már régóta vágytál: könyv, ruha, utazás vagy akár egy szelet sütemény is.

Szelektálj!

Teremtsd meg magadnak a lehetőséget ahhoz, hogy kedved legyen új dolgokat csinálni! Takaríts ki, mozogj, rakj rendet és ignorálj minden negatív hatást, ami visszatart! A tiszta, pozitív környezet, tiszta, pozitív elmét eredményez.

Utazz/ismerkedj!

Az új kultúrák, barátok megismerése talán a legmegfelelőbb mód a folyamatos inspirálódásra. Az idegen emberek, országok és városok minden apró részlete tele van felfedezésre váró ismeretekkel. Az utazás a legjobb módja önmagad megismerésének.

Olvass!

Amikor csak van rá időd, azt, ami kikapcsol! Mindig tarts magadnál egy kis olvasnivalót, mert bizony nagyon jól tud jönni, például, ha várakozol valahol. Sokszor hallom azt a kifogást, hogy “nem szeretek olvasni”. Nos, én még nem találkoztam olyan emberrel, aki végül ne találta volna mégis meg a kedvenc művét. Leköt és ráadásul művel is! Egyébként egy jó könyv felér a legdrágább repülőjeggyel is!

Tedd azt, ami boldoggá tesz!

Mi értelme egy olyan szakon/munkahelyen/életben stb. rekedned, ami nem tesz téged boldoggá?! Tudod, hogy tudsz változtatni, hát tedd meg! Előtted áll az egész élet, kár olyan dolgokkal töltened, amik vissza húznak. Ragadj meg minden lehetőséget, ami kiutat jelent neked a jelenlegi rossz helyzetedből. Amikor legközelebb döntés előtt állsz, jól gondold át az összes lehetséges következményt és a megoldásokat, hogy ne kerülj többet szorult helyzetbe.

3d021680d775937287845b53ab432960

Hajrá!

Képek forrása: Pinterest

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s