Milyen hobbik mutatnak jól az önéletrajzodban?

Ahogy a hagyományos karrier tanácsadás mondja, inkább ne foglald el az önéletrajzodon a drága helyet és ne tüntesd fel a hobbijaidat, hiszen a HR-esek úgysem erre kíváncsiak javarészt. Ugyanakkor bizonyos esetekben a hobbid tényleg hozzáadott értéket jelent és segít abban, hogy kitűnj a többi jelentkező közül.

A munkáltatók szeretik látni az olyan jellegű szabadidős tevékenységet a CV sorai között, amik valamilyen szempontból kapcsolatban állnak az adott pozícióval, amire jelentkezel, így talán nagyobb eséllyel pályázhatod meg az állást a sok hasonló tapasztalattal bíró jelentkező mellett.

Más cégek azért szeretik látni a hobbikat az önéletrajzban, mert kicsit betekintést engednek abba, hogy a pályázó valójában milyen személyiségjegyekkel bír. Viszont csak olyan hobbit írj az elküldött anyagba, amit tényleg űzöl, de legalábbis sokat és szenvedéllyel tudsz róla beszélni.

Hoztunk pár olyan hobbit, amit célszerű feltüntetni az önéletrajzodban, amennyiben tényleg aktívan űzöd őket:

Jóga

A jóga azt bizonyítja rólad, hogy képes vagy nyugodt maradni és önmagadat irányítani. Ez olyan állásoknál lehet plusz pont, ahol napi szinten nagy munkabírás szükséges és nagy a teher az adott pozícióban lévő személyen.

leandra-medine-yoga-sky-ting-man-repeller-5

Extrém sportok

Az extrém sportok, mint például a maratonfutás vagy az ejtőernyőzés azt sugallja a munkáltatónak, hogy képes vagy kilépni a komfortzónádból és nem félsz feszegetni a saját határaidat. Ezek a tulajdonságok vezető pozíciókban fontosak.

Csapatjáték kapitánya

Ha a hobbid a kézilabda, a vízilabda vagy akár a labdarúgás, ráadásul csapatkapitány is vagy, akkor ezt mindenképp írd bele az önéletrajzodba. Azt mutatja, hogy képes vagy az emberek irányítására, de csapatjátékos is vagy egyben.

Blogolás

Amennyiben kommunikációs vagy marketinges állásra adod be a jelentkezésed, javíthatja az esélyeidet, ha blogolsz. Azonban első körben ellenőrizd, hogy a blogod aktuális-e, jól vannak-e megírva a cikkek és a témák hűen tükrözik-e a személyiségedet, mert jó eséllyel rá fognak kattintani az álláshirdetők.

Bármi szokatlan (jó értelemben)

Függetlenül attól, hogy parfümöt készítesz vagy jiujitsura jársz, azokat a hobbikat amik által érdekes beszélgetéseket lehet folytatni érdemes feltüntetni az önéletrajzon. Csak győződj meg róla, hogy nem negatív érzések miatt hozzák fel a beszélgetés során (pl. az egzotikus állatvadászatot nem ajánlatos feltüntetni).

Felhasznált forrás: http://www.thisisinsider.com

Kép forrása: http://www.manrepeller.com/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s