2 hét, egy bőrönd – mit hagyunk ismét otthon?

Minden nő nagy dilemmája, hogy mit vegyen fel – nemcsak a nyaralás alkalmával, hanem úgy általában mindig. Ez a helyzet csak fokozódik, ha tudjuk, hogy nem ugorhatunk haza egy pulcsiért, a végén pedig három kabáttal és két csizmával indulunk el nyaralni, csak éppen a bugyikat felejtjük otthon…

Először is olyan nincs, hogy túl nagy bőrönd. A világon szerintem nincs olyan nő, aki ne lenne képes egy bármilyen méretű táskát teljesen megpakolni, arról nem is beszélve, hogy egy 4 napos városlátogatás is elég hozzá, hogy az XL-es méretű koffer komplett tartalmát magára is aggassa, legyen bármilyen az időjárás.

A bőrönd

A legideálisabb a négykerekű, válaszfalas verzió, így legalább esélyt adunk neki, hogy viszonylag rendezetten tároljunk a dolgainkat. Az egyik részbe mehet a szandál, a tornacipő, sportcipő, esetleg egy magasabb cipő ha vacsorázni mennénk, a strandpapucs, persze abból is kettő, hogy minden bikinihez legyen színben illő darab, aztán a strandtáska (táskák…), egy válltáska ha bulira kerül sor, egy másik városnézéshez és igen, meg is telt a bőrönd. De ez a cikk ugye nem arról szól (elvileg), hogy csupa negatív példát hozzak… Ha tudjuk, hogy nem megyünk túrázni, felesleges sportcipőt eltennünk, biztonság ide vagy oda. Egy csinosabb szandál az esti parti sétához tökéletesen elég, emellett pontosan egy, semleges strandpapucs is elegendő, hiszen a kutya nem fogja azt nézni a ragyogó napsütésben, hogy hány árnyalatot viselünk, mindenki örül, ha nem folyik ki a szeme a nagy tükröződésben. Szóval a helyes arány egy csinos szandál, egy papucs és biztonsági játékosoknak egy slip on – ha ennél több kell, legalább lesz okod a vásárlásra.

Doboz a dobozban

Vagy inkább használj neszesszert, zacskókat és mindenféle eszközt, amivel különválogathatod a csomagod tartalmát. Farmer dzseki mellett legyen nálad egy farmer is, egy nyári pulcsi és kész is, nagyobb méretű ruhadarabokra felesleges ennél több helyet pazarolni. Szép dolog természetesen a listaírás, csak éppen az ember ilyenkor (én mindenképpen) hajlamos túlgondolni, hogy mire lesz valójában szüksége és indulás előtt egy nappal inkább úgy fest, hogy költözni készülünk, mintsem nyaralni… Melltartó és bikini külön tartóba kerüljön, életet menthet, amikor össze van nyomorgatva a rengeteg ruha, de a kosár és a szivacs így is tökéletes épségben megmarad. Ha már említettem a pipere cuccokat, miért is viszünk sampont és tusfürdőt is magunkkal? Még utazó méretben hagyján, de a rendes flakonos termékek csak plusz súlyt és veszélyfaktort jelentenek, csak egyszer folyjon ki az a napozás utáni hajbalzsam a táskádba… Drogéria pedig már mindenhol van manapság.

 

 

Must have

Bugyi, zokni, gyógyszerek, iratok, kulcsok, kártyák. Főleg az utóbbiak nélkül megáll az élet, minden más pótolható. A biztonság kedvéért nyomtass ki minden foglalást kétszer, fénymásold le az irataidat és szerezz be egy térképet is, hiszen az elektromos kütyük nagyon hamar lemerülnek és a semmi közepén ez elég kellemetlen tud lenni. Apropó elektronika, a napelemes power bank lesz a legjobb barátod, miközben sütkérezel fel is tölti magát, így nem kell aggódnod, amikor elkezd merülni a telefonod.

Jó mindenre felkészülni, pedig ez igazából egy lehetetlen feladat. Szerintem az egész készülődést más oldalról kell megfogni, még pedig mi az, amit nélkülözni tudok? (Főleg mikor ott is beszerezhetem, ha nagyon hiányzik.) Kismillió érvet tudunk felhozni, hogy miért kell ez is meg az is, úgyhogy inkább azt nézzük, miket tudunk elhagyni anélkül, hogy esetleg mégis a hiányuk az adott pillanatban rettenetes problémát okozna. A súlyt pedig soha ne centizzük ki, hiszen mi lesz még visszafelé, ha a sok szuvenír is bekerül a bőröndbe…

db87c965356a8b4766f07a5e25fb52bf

A képek forrása: Pinterest

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s