Rebarbara – művészetterápia és divat egyetlen kiegészítőben

A fast fashion világából kilépve és a turkálóktól megfáradtan juthatunk el arra a pontra, amikor magunk is szívesen elkészítenénk az áhított kiegészítőt vagy ruhadarabot. A kreatív tevékenységek tökéletesek a stressz levezetésére is, s három nagyon tehetséges fiatal tervező ennek tudatában álmodott meg egy saját márkát, a Rebarbara-t.

A Rebarbara és akik mögötte vannak

Balázs Brigi // művészetterapeuta, textiltervező, designer @Cocco e Cannella

Brigi a Lelki Egészségvédő Alapítványnál, majd a londoni Centre of Excellence képzésén folytatta tanulmányait mint művészetterapeuta. Saját márkája Cocco e Cannella néven indul, mely kézi festésű, majd digitálisan nyomtatott egyedi lakástextileket, tapétákat kínál babáknak, kisgyermekes családoknak. A worksop művészetterápiás részét vezeti, illetve az adott tárgykészítés során is a látogatók segítségére lesz.

Molnár Réka // textiltervező, designer @Make design

Réka a Make design tervezője, termékei közt különböző fazonú táskák találhatóak meg, melyek különlegességét az egyedi minták adják. A márkára legjellemzőbb festési technika a monotípia, melyet a Rebarbara csapata a workshop keretein belül is alkalmaz.

Bárdos Anna // textiltervező, designer @BA

Anna, ismertebb nevén Panka a BA tervezője, ötletes, sok esetben humoros termékeiről ismert. Első ékszerkollekcióját különleges könnyített beton és szilikon anyag ötvözetéből valósította meg, továbbá idén végzett a METU textiltervező MA szakán. A workshopokon a kézzel való anyagmegmunkálás, formázás világába vezeti be az érdeklődőket.

A Rebarbara csapata

Miért született meg a Rebarbara?

“Hiszünk abban, hogy a kreativitás mindenkiben ott lakozik, hiszen nincsen olyan gyermek, aki ne szeretne alkotni, ám felnőttkorunkra ez gyakran feledésbe merül. Sokan pedig csak félnek belevágni, mert valaki elhitette velünk, hogy nem vagyunk elég jók. Ebben segít a csapatunk, hogy ezeket a falakat ledöntsük, illetve minőségi, saját kezűleg előállított táskákat hozzon létre mindenki.  Elengedjük a stresszt, relaxálunk és előhívjuk a bennünk elő művészi énünket, miközben új technikákat és látásmódot mutatunk, melyet később akár mindenki be is építhet a mindennapi életébe.

Nem csupán egy tárgyat, egy élményt kapnak a résztvevők, ugyanis a workshop két részből áll: először egy vezetett meditációval kezdünk, mely segít teljesen ellazulni és befelé figyelni. Majd ezt követi az élmény kiteljesedése, vagyis a táska megfestése, majd összevarrása. Következő foglalkozásunkon a monotípiával ismertetjük meg érdeklődőket, mely egy látványos, ám könnyen elsajátítható kézifestéses technika, ezáltal két egyforma textil egész biztosan nem születik!

Száz százalékosan arra törekszünk, hogy mindenki boldogan vegye a hátára új alkotását, és lépten-nyomon elmesélhesse, hogy ezt bizony ő készítette elejétől a végéig.” hangulat

A workshop menete

A művészetterápia módszerét alapul véve egy önismereti csoportba hívunk Téged, ahol közelebb kerülhetsz a legbelső világodhoz. Ezt a különleges élményt egy indiai meditációval hozzuk felszínre, majd egy vezetett alkotás következik. Itt szabadon megengedheted, hogy megmutatkozzon mindaz, ami felszínre kíván jönni a tudatalattiból, és monotípiás textilfestéssel feldolgozzuk az élményt. Mialatt befelé figyelsz, találj rá mi az, ami megszületni kíván benned, vagy amit el kell engedned, és hagyd, hogy egy egyedi táskává formáljuk együtt!

Ez a néhány óra, amit magadra szánsz segít kitisztítani a fejed, elengedni a gondolatokat és odafigyelni saját magadra. A mi célunk, hogy mindenki egy saját maga által elkészített Rebarbara táskával és egy merőben új élménnyel térjen haza. Harmonikusan, boldogan, nagy mosollyal. Az egyedi festésű textiledet természetesen mi segítünk Neked összevarrni egy tornazsákká, melynek a méretét Te választhatod ki a workshopra való regisztráláskor.

Gyere alkoss velünk szeptember 16-án az Art Budában (II. Hűvösvölgyi út 2. a Széll Kálmán tér után a Budagyöngyénél), melyre nagy-nagy szeretettel várunk!

A workshop részvételi díja 14.000 Ft/fő. Amennyiben ketten jöttök a kedvezményes ár: 12.000 Ft/fő.

Két méret közül választhatsz, amit kérünk, előre jelezz! Ezek már a készre varrt méretek!
46 x 39 cm VAGY 37 x 30 cm 

Minden eszközt és felszerelést a Rebarbara csapata biztosít!

A cikk és a képek forrása: Rebarbara

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s