A négy legidegesítőbb vendégtípus

A vendéglátás türelemre valamint emberismeretre nevel, javítja az álló és tűrőképességed. Ajánlott kipróbálni mindenkinek, aki el van kényeztetve vagy azt hiszi, hogy ő találta fel a spanyolviaszt. Az sem árt, ha megismered, hogy milyen a kétkezi munka, hiszen így jobban fogod értékelni, ha kevesebb fáradtsággal keresel majd pénzt. Az egyetlen dolog amire nem tudsz felkészülni az, hogy akármilyen jó helyen dolgozol is, boldog-boldogtalan oda fog tévedni.

A vendéglátós vendégek

Két típusba lehet sorolni őket. Az elsők a kötekedők, annak ellenére, hogy pont ők azok, akiknek a legmegértőbben kellene viselkedniük. Legyél toppon, mindenre tudd a választ, amit kérdeznek. Bármit csinálsz, ők biztosan máshogy tennék. Hé, haver! Beállhatsz a helyemre! Természetesen vannak kedvesek is, akik ha látják, hogy eszel, békén hagynak, néhányan kedvesen elvonulnak és megvárják, hogy befejezd. Ők megértik, hogy nem tudsz száz felé figyelni, el kell szaladnod mosdóba, innod kell egy kortyot a meleg miatt vagy, hogy ez az ikszedik szabadnap nélküli, legalább tizenkét órás munkanapod, ami után háromszor is el kell mondaniuk, hogy mit kérnek, mert már nem tudsz figyelni.

A sznobok

Messziről ki lehet szúrni a felhúzott orrukat és folyamatos fintorgásukat. Ötcsillagos hotelekhez és Michelin-csillagos éttermekhez vannak szokva. Részletesen kikérdezik, mi hogyan készül, miből mennyi van az adott ételben/italban, minden hozzávaló márkáját tudni akarják. Van, hogy elkérik az üvegeket és csomagolásokat, hogy részletesen elolvashassák az összetevőket. Hosszas tépelődés után kiválasztják a számukra legszimpatikusabb dolgot vagy ajánlatot kérnek tőled, amit, miután belekóstolnak félrelökik majd közlik, hogy ez egy ihatatlan/ehetetlen sz*r, nem értik, hogy lehet ilyet kiadni, és pontos leírást adnak arról, hogyan kell elkészíteni. Eközben te magadban eljátszol a gondolattal, hogy miket is tennél most a vendégekkel, de visszafognak a hallótávolságban lévő fogyasztók, akik az incidens után mosolyogva biztatnak arról, hogy ne aggódj, tökéletes volt, bennük van a hiba. Soha nem fogják megérteni, hogy azért, mert valami nem ízlik nekik, még nem feltétlenül rossz.

A legénybúcsúsok

Hangosak és rendszerint minden dekoratív nőt megbámulnak és megszólnak. Tízezreket otthagynak és (szerintük) óriási poénokkal dobálóznak a pultos lányoknak, akiknek muszáj türelmesen mosolyogniuk. Tőlük minden nap megtudhatod mi volt az esti buliban. A vőlegényt arról tudod megkülönböztetni, hogy minden alkalommal ő a legrészegebb.

A rendetlenek

Rengeteg ételt és italt kérnek ki. Kiválasztják a legtisztább asztalt, elfogyasztanak mindent, majd újra sorba állnak. Egy óra múlva már nem férnek el az asztalon tornyosuló tányéroktól, poharaktól és szeméttől. Látják, hogy rajtuk kívül mindenki visszaviszi az evőeszközöket. De ők nem. Ők ott hagyják.

ee75700d2ca2f585173037e2e6ca6795

A képek forrása: Pinterest

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s