Diétás, 20 perces mennyei vacsora

A már-már bibliámmá avanzsált Cravings című szakácskönyv ismét egy olyan egyszerű, ám nagyszerű ételt tett hozzá az életemhez, amely pillanatok alatt a család és a barátok egyik kedvencévé vált. Olcsó, gyors és istenien szaftos csirkemell, amit diétázók is bűntudat nélkül fogyaszthatnak akár vacsorára is!

A karácsony előtti “adjuk le előre azokat a kilókat, amelyeket akkor felszedünk” mozgalomból én sem maradhattam ki természetesen, de valahogy a diéta szó hallatán egyből a monoton tonhalsaláták és agyon aszott natúr csirkemellek jutottam eszembe. Fellapoztam a kedvenc szakácskönyvem, és egy igazi gyöngyszemre leltem: Cobb salad with honey mustard ranch dressing. Ha 3 szóval kellene jellemeznem akkor azt mondanám, gyors, változatos és isteni! A dresszinget nem készítettem el, csak a húst egy kis zöldsalátával és török répasalátával.

Hozzávalók a húshoz 2 főre:

  • olíva olaj
  • 1,5 tk őrölt pirospaprika, ha van füstölt
  • 1 tk só
  • 3/4 tk őrölt kömény
  • 1/4 tk kakukkfű
  • 1/4 tk feketebors
  • 1/4 tk Cayenne bors
  • 2 fél / 1 nagy egész bőr nélküli csirkemell
  • 1 doboz morzsolt kukorica (lehetőleg édes)

A hozzávalókat összekeverjük és jól beleforgatjuk a két fél csirkemellet. Tepsibe tesszük, mellé öntjük a doboz lecsepegtetett és átmosott kukoricát, majd pedig előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Érdemes alá sütőpapírt tenni vagy szilikon sütőlapot.

Ha megsült, várunk egy kicsit amíg picit kihűl, majd pedig felvágjuk, tetszőleges salátára fektetjük, megszórjuk a fantasztikusra sült kukoricával és így, egyéb köret nélkül is fogyasztható. Akinek valami krémesség hiányzik, annak ajánlom ezt a répasalátát, szintén nem nagy kunszt, viszont annál finomabb! Egy török kolléganőmtől kaptam a receptet, biztosan többféle verzió is létezik belőle, ám nálam ez az, ami bevált.

Répasaláta hozzávalók 2 főre:

  • 0,5 kg sárgarépa
  • 1 light görög joghurt
  • olíva olaj / kókuszolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2-3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint szintén

A legapróbb lyukú reszelőn lereszeljük a répát és bő olíva olajon elkezdjük sütni egy serpenyőben. Amikor már összeesett és egészen világos sárgás színt kapott, akkor levesszük a tűzről, és még  forrón hozzáreszeljük a fokhagymákat, ízesítjük sóval és borssal, majd pedig hagyjuk teljesen kihűlni. A görög joghurtot tovább lehet ízesíteni borssal esetleg fokhagyma granulátummal, ha nem érezzük a répát elég intenzívnek -ami nem árt, mert a joghurt sokat tompít az ízeken – majd pedig a hideg zöldséget összekeverjük a görög joghurttal. Frissen is fogyasztható, de egy éjszaka a hűtőben csodákat művel vele! Kellemesen édes, krémes, mégis jellegzetes ízű kiegészítője lehet bármilyen húsételnek.

A képek forrása: Pavelcze Kata, Pinterest

A hús receptjét megtaláljátok Chrissy Teigen: Cravings című szakácskönyvében az eredeti dresszinggel és salátával!

Reklámok