Tejmentes csokitorta laktózérzékenyeknek és tejallergiásoknak

A csokitorta egy klasszikus süteménynek számít, bármilyen alkalomra tökéletes választás, legyen szó szülinapról vagy egy átlagos hétvégi családi ebédről. Sajnos a tejallergiások és a laktózérzékenyek számára ez az édesség a hagyományos formába véve tabunak számít, hiszen tömérdek laktózt és tejfehérjét tartalmaz. Azonban létezik megoldás a tejtermékeket nem tolerálók számára is egy tejmentes recept révén!

Hozzávalók

A tortalaphoz:

  • 2,5 dl víz
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 23 dkg finomliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 13 dkg Liga laktózmentes sütőmargarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • csipet só

csokitorta..

A krémhez

  • 2 csomag Dr. Oetker csokoládés pudingpor
  • 10 evőkanál cukor és kb 8 dl rizstej a pudinghoz
  • 2 tábla étcsokoládé

Elkészítés

1. A vizet felforraljuk, belekeverjük a 10 dkg cukrot és a kakaóport, majd hagyjuk kihűlni.

2. A margarint kikeverjük 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral és a két tojással.

3. A kimért liszthez hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát és a sót.

4. A tojásos-vajas masszához hozzáöntjük a kakaós vizet, majd hozzáadagoljuk a lisztet, figyelve arra, hogy a tészta csomómentes legyen.

csokitorta

5. Az így kapott tésztát kétfelé osztjuk, és külön-külön a kivajazott tortaformába adagoljuk.

6. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hagyjuk hűlni a formában egy 10 percet.

7. A krémhez elkészítjük a csokis pudingot, majd belekeverjük az előtte vízgőz felett olvasztott étcsokoládét. Az így kapott krémmel megkenjük a két lap közötti, illetve a külső részt.

8. A tortát ízlés szerint gyümölcsökkel díszíthetjük.

Képek forrása: Pixabay.com

 

Reklámok